Afbeelding

Straatspeeldag weer groot succes!

Algemeen Regio nieuws

Ieder jaar wordt er in de Willem de Zwijgerlaan een straatspeeldag georganiseerd. De straat wordt dan afgesloten voor auto's zodat kinderen naar hartenlust op straat kunnen spelen.

Het was dit jaar even spannend of het wel door kon gaan, omdat het KNMI een code geel had afgegeven voor mogelijk heftige onweersbuien. Gelukkig viel de regen in de ochtend en was het 's middags droog.

232 kinderen deden mee en konden meer dan 20 verschillende activiteiten doen, zoals stelt lopen, een ritje in een pony-kar, een potje rokjesvoetbal en op de kop van jut slaan. Toen het zonnetje doorkwam was er gelukkig ook een lekker ijsje voor alle kinderen.

De buitenspeeldag is een initiatief van Jantje Beton om het buitenspelen te stimuleren. De straatspeeldag in de Willem de Zwijgerlaan wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers uit de buurt, Stichting Katapult, Jantje Beton, Fonds 1818, Speelotheek Bij Tante Leen, Hoogvliet en Scharrelslagerij Arbouw. Namens alle kinderen bedankt!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 5 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 5 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 21 uur geleden