Het schilderij dat de vorig jaar overleden schilder Wil Drieman maakte, is te zien tijdens de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Foto: pr
Het schilderij dat de vorig jaar overleden schilder Wil Drieman maakte, is te zien tijdens de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt. Foto: pr

Schilderij Wil Drieman bij Rembrandtexpositie in Rijksmuseum

Cultuur Kunst & Cultuur

Wil Drieman, oud Voorschotenaar en een man met veel talenten, had erg veel bewondering voor de kunstenaar Rembrandt. Hij was zijn voorbeeld in veel van zijn werken. Hij wilde Rembrandt's manier van schilderen, waarin het licht op een magische manier gevangen wordt, benaderen en dat is hem vaak wonderwel gelukt.

Wil heeft vele jaren les gehad op de Vrije Academie in Voorschoten en heeft zich daar verder ontwikkeld op het creatieve vlak voor wat betreft schilderen, beeldhouwen, aquarelleren en tekenen. Hij heeft bijna 50 jaar in Voorschoten gewoond en is eind vorig jaar overleden.

Rembrandt kreeg na zijn dood de bekroning voor zijn prachtige werk en 350 jaar later is deze waardering alleen maar toegenomen. Het zelfportret van Rembrandt geschilderd door Wil krijgt nu zijn eigen bekroning doordat zijn schilderij geëxposeerd wordt, in het kader van 'Lang leve Rembrandt', in het Rijksmuseum.

Meer dan 8.500 mensen uit 95 landen gaven gehoor aan de oproep een zelfgemaakt kunst- werk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. 563 Zullen getoond worden onder de titel: 'Lang leve Rembrandt'. Op Rembrandt's verjaardag 15 juli openen de kunstenaars zelf de tentoonstelling die t/m 15 september te zien zal zijn.

Voor de familie is dit een groot eerbetoon aan de vele prachtige en diverse werken die hij gedurende zijn leven heeft gemaakt.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 12 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 18 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 18 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 19 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 19 uur geleden