Afbeelding

Nijntje Bewegingsfeest bij Slank en Kwiek sloeg aan

Sport Sport

Woensdag 3 juli was het in de Frans de Vettegymzaal super leuk. Veel ouders en grootouders die zijn komen kijken. De Kleuters van 3 en 4 jaar en de Peuters (van 1 ½ - 3 jaar) met ouders waren heel actief bezig om met het nijntje beweegdiploma te halen.

Ze speelden met de ballonnen, sprongen over een sloot heen, liepen op het wandrek, gleden naar beneden, sprongen van het klimraam, gooiden een balletje in de grote emmer, liepen met hun voeten omhoog tegen de muur en stonden toen op hun handen, sprongen van het blauwe blok, sprongen op de minitramp, liepen op de bank en lage evenwichtsbalk, kropen onder een touw door,  gooiden een grote bal in de lage korf, duikelden voorover bij de rekstok, deden een koprol bij de lange mat en zwaaiden aan de ringen. Zoveel verschillende bewegingen en dat allemaal in het nijntjeprogramma. Na afloop kregen alle kinderen dan ook terecht het beweegdiploma 1 en een leuk boekje van nijntje. Het was top, zou een opa zeggen.

De groep van 5 en 6 jaar liet al zien, dat zij al wat meer kunnen. Bij het wandrek sprongen ze al van een hogere sport en bij het schuine wandrek lieten ze kracht zien door te hangen  aan de achterkant en van het ene wandrek naar het andere wandrek met hun handen. Bij de muur een echte handstand, ook de balletjes in de grote emmer, op de bank en lage balk al wat sprongen,  bij de minitramp 3 sprongen: streksprong, spreidsprong en hurksprong, grote bal in de iets hogere korf, bij de rekstok borstwaarts om, buikdraai en voorover duikelen, bij de lange mat koprol achterover en al aardig zwaaien aan de ringen. Kortom  beginnende turners en turnsters. Aan het einde kregen deze kanjers het nijntje beweegdiploma 2 en een leuk tasje.

Het Bewegingsfeest werd voortgezet op zondag 7 juli  in de zaal De Voorsprong. Er werd begonnen met een Kat en Muis spel en gooiden de kinderen pittenzakjes in de korf vanaf een afstand. Ook mochten ze paardje rijden bij elkaar, wat grote hilariteit veroorzaakte. Het zwaaien aan de touwen ging ze al goed af en daarna mochten ze over de balken voorwaarts en achterwaarts lopen, vanaf blokken op de harde airtumblingbaan springen. Het geheel werd afgesloten met een parcours waarbij het klimraam centraal stond en er aan de ringen werd geschommeld met behulp van de trapezestokken. Aan alle kinderen werd het nijntje bewegingsdiploma, een mooie kleurplaat, een leuke tas en een grote ballon uitgereikt. Lijkt het u ook leuk voor uw kind, kijk voor de lestijden op de website: www.slankenkwiek.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 18
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24