Bloemen van de raad voor burgemeester Pauline Bouvy-Koene. Zij wordt voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester. Foto: VSK
Bloemen van de raad voor burgemeester Pauline Bouvy-Koene. Zij wordt voorgedragen als kroonbenoemde burgemeester. Foto: VSK

Politiek blij met voordracht burgemeester

Politiek Politiek

'Voor u staat een gelukkig en blije voorzitter van de vertrouwenscommissie zegt Sjoerd van den Dool Wij kunnen nu het waarnemerschap van de burgemeester beëindigen en nu een kroonbenoemde burgemeester krijgen die duidelijk krachtig en integer het dorp zal kunnen leiden. Wij stellen mevrouw Pauline Bouvy - Koene voor als onze nieuwe burgemeester'.

In een eerste reactie zijn alle politieke partijen in de gemeenteraad ingenomen met de voordracht van Pauline Bouvy-Koene. De staande ovatie die die haar bij binnenkomst ten deel viel, zegt genoeg.

Maar of de voordracht unaniem was, wil Sjoerd van den Dool, voorzitter van de vertrouwenscommissie, niet zeggen. 'Dat is vertrouwelijk!'

Een korte rondgang rond de overige partijen levert de volgende reacties op:
Erik Maassen van de SP: ik ben er erg blij mee, ze heeft laten zien wat ze kan.
Ad de Graaf PvdA: blij dat er een kroonbenoemde burgemeester komt. Er is veel werk aan de winkel maar onder leiding van Pauline Bouvy-Koene zie ik de toekomst positief tegemoet.
Esmée van Herk: helemaal blij, dit is super voor Voorschoten.
Hans van der Elst ONS Voorschoten: tevreden, een goede keuze, goed voor het dorp. Zij kan heel veel en is de juiste persoon op de juiste plek. Nu doorpakken!
Albert Deuzeman GroenLinks: Pauline Bouvy-Koene heeft het de afgelopen drie jaar uitstekend gedaan, zelfs toen Voorschoten onder toezicht stond.
Marleen Persoon Voorschoten Lokaal: heel erg leuk, zij heeft zich inmiddels wel gewezen, fijn dat ze door kan gaan.
René Zoetemelk CDA: blij dat er een kroonbenoemde burgemeester is en fijn dat we een ervaren kandidaat hebben.

De aanbeveling van de Voorschotense raad zal worden aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is definitief na de ondertekening van het Koninklijk Besluit. Naar verwachting zal haar beëdiging plaatsvinden op 16 oktober. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24