Margo van Aarle van Amvest en wethouder Cramwinckel tekenden een anterieure overeenkomst getekend over de ontwikkeling van Beresteijn. Foto: gemeente Voorschoten
Margo van Aarle van Amvest en wethouder Cramwinckel tekenden een anterieure overeenkomst getekend over de ontwikkeling van Beresteijn. Foto: gemeente Voorschoten

Gemeente: "Op naar de realisatie van Beresteyn"

Politiek Politiek

(Persbericht) De gemeenteraad van Voorschoten heeft op donderdag 18 juli het bestemmingsplan voor de herontwikkeling op buitenplaats Beresteyn vastgesteld. Met de vaststelling van het bestemmingsplan komt een einde aan een jarenlang ontwikkeltraject. Het plan voorziet in 45 wooneenheden, een zorgresidentie voor dementerende ouderen en een renovatie en een publiek toegankelijk park. 

Wethouder Marcel Cramwinckel (Ruimtelijke Ontwikkeling): "Beresteyn wordt na een lange periode van verval door de herontwikkeling weer een van de parels van Voorschoten, door de combinatie van een prachtig openbaar park, wooneenheden en zorg. We gaan er van uit dat na een intensieve dialoog ook de laatste problemen in eventueel beroep zo goed mogelijk kunnen worden opgelost."

Margo Van Aarle, ontwikkelingsmanager van Amvest:  "We zijn trots dat we na intensief overleg met de omwonenden en de gemeente deze buitenplaats in ere kunnen herstellen; waarbij we de goede samenwerking met de gemeente graag continueren."

Anterieure overeenkomst 
Op dezelfde dag heeft wethouder Cramwinckel in aanwezigheid van ontwikkelingsmanager van Amvest, mevrouw Van Aarle, een  overeenkomst ondertekend. In deze overeenkomst hebben de gemeenten en Amvest afspraken gemaakt om de realisatie van de plannen mogelijk te maken.

Beroep 
Gelijktijdig met de vaststelling van het bestemmingsplan is ook de omgevingsvergunning verleend. Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning zullen 6 weken ter visie worden gelegd. Het bestemmingsplan wordt definitief als gedurende deze tervisielegging geen beroep bij de Raad van State wordt ingesteld. Als er wel een beroep wordt ingesteld, dan volgt er een uitspraak binnen ongeveer een half jaar.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 4 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 9 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24