Afbeelding

Verkooptentoonstelling Jenny Hudig groot succes

Algemeen

35 schilderijen brengen € 1.186 op voor de Voorschotense Kunstkring

VOORSCHOTEN - De verkooptentoonstelling van schilderijen van Jenny Hudig-Lind (1938-2019) tijdens de Voorschotense Paardendagen (26-28 juli) is een groot succes geworden. Ondanks het met name op vrijdag en zaterdag warme weer kwamen een paar honderd mensen op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis kijken, waarvan niet minder dan 35 ook kopers werden. Het toegankelijke en aansprekende werk gecombineerd met de wel heel aantrekkelijke prijzen van € 25, € 35 en € 45 droegen in niet geringe mate bij aan het verkoopsucces.

Initiatiefneemster Rina Hart-Brinkman: "Het belangrijkste doel van Jenny's familie en vrienden dat haar schilderijen de wereld van velen mogen blijven kleuren, is bereikt. De opbrengst was voor ons van veel minder belang, maar we zijn toch blij met het mooie bedrag van € 1.186, waarmee we de Voorschotense Kunstkring (VKK) kunnen steunen." Penningmeester Kees Berbee heeft nog geen bestemming voor het geld. Berbee: "Gezien alle onzekerheid met betrekking tot onze huisvesting zetten we het geld voorlopig maar op onze bankrekening. Het liefste blijven we op 'onze' zolders en daar zouden we het best kunnen gebruiken voor een verfje en nieuwe zonwering, maar dan moeten we er wel mogen blijven."

Onder de bezoekers ook een wethouder. Hij was onder de indruk van de unieke expositieruimte, die nu verloren dreigt te gaan. De VKK hoopt dat zijn bezoek tot andere inzichten bij het gemeentebestuur leidt en dat de locatie voor de Voorschotense kunst kan worden behouden. Het verkoopsucces heeft de kunstkring ook op een andere manier geprikkeld. Tot nog toe werd de expositieruimte tijdens de Paardendagen niet gebruikt. Mogelijk komt daar nu verandering in. Maar dan moet de VKK natuurlijk wel van de zolders gebruik kunnen blijven maken.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 4 uur geleden 14
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 21 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 23 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 23 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2