<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: René Zoetemelk

'Help jij ons uit de brand? ' De brandweer weer zoekt vrijwilligers

De wervingsactie van de vrijwillige brandweer Voorschoten die eind vorig jaar is gestart heeft nieuwe vrijwilligers opgeleverd. 'Maar nog niet genoeg', zegt Thimo de Vries, wie willen ons team graag nog eens uitbreiden met een aantal nieuwe brandweervrijwilligers'. Daarom plaatsen wij  nog een keer het artikel uit de krant van september waarin de brandweer vraagt 'Help jij ons uit de brand?'. 

Ben je opzoek naar: - een nieuwe uitdaging? - zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie? - en ben je een echte teamplayer? Dan is vrijwilliger bij de brandweer in Voorschoten wat voor jou! Kom naar de inloopavonden en dag voor nieuwe brandweer vrijwilligers.Er zijn stands met veel informatie en alle ins & outs!

Voorschoten - De brandweer Voorschoten werkt momenteel met 23 vrijwilligers en ziet dit aantal graag met meer mensen aangevuld. De vrijwilligers die zich als beschikbaar hebben gemeld zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week, bereikbaar via een pager. Komt er een alarmering, dan gaan zij zo snel als kan naar de kazerne, gemiddeld tussen de 4 à 5 minuten, om een snelle uitruk te kunnen garanderen. Dat vraagt veel van degenen die op dat moment als stand-by staan en daarom wil de vrijwillige brandweer graag meer mensen aannemen zodat de groepen beschikbare mensen groter gemaakt kunnen worden. Vrijwilliger bij de brandweer zijn is vrijwillig maar niet vrijblijvend, er wordt van je verwacht dat er een minimale beschikbaarheid is in paraatheid.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een een gedegen opleiding voordat zij, eerst als bijzitter en later als brandweerman of vrouw vakkundig en vaak onder spanning hun werk kunnen verrichten.

De vrijwillige brandweer Voorschoten komt jaarlijks ongeveer 100 tot 110 keer in actie. Niet alleen voor brand maar ook bij verkeersongelukken of het afhijsen van patiënten die niet via een trap naar de ambulance kunnen. En zij komen ook nog steeds in actie als er een kat in een boom zit. Niet elke actie is spectaculair dus, daarom is het belangrijk dat je als brandweerman of vrouw in de eerste plaats bereid bent om hulp te verlenen, op welk gebied dan ook.

De Voorschotense brandweer draait sinds 1938 op vrijwilligers. Elke dinsdagavond komen zij in actie bij de brandweerkazerne, dan worden procedures doorgenomen en wordt er geoefend met de verschillende blushandelingen en getraind om zo snel en efficiënt op de wagen te komen.

Wil je een keer op dinsdag sfeer komen proeven, neem dan contact op met Thimo de Vries via 06-20269022.. De brandweer Voorschoten kun je volgen op www.facebook.com/BrandweerVoorschoten.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten