Afbeelding

Nieuwe boeiende expositie in Art Expo

Cultuur Kunst & Cultuur

Tot eind september zijn in galerie Art Expo Voorschoten realistische schilderijen te zien van Ger Vermaesen en Margriet Vegt.

Ger Vermaesen heeft zijn opleiding genoten in Engeland aan het Croydon College of Art (BA) in Londen. Zijn inspiratie vindt hij in diverse kunststromingen en, voor wat betreft zijn huidige werk, gewoon op straat. De onderwerpen van zijn schilderijen vindt Ger in onze huidige tijd, in de stad. Muurschilderingen (Street Art) en modestijlen als Punk en Grunge raken steeds opnieuw zijn oog en hart en worden uitgewerkt in schilderijen met een wisselwerking tussen realisme en fantasie. Zo worden aansprekende vrouwen neergezet die non-conformisme en wat rebellie uitstralen.|

Ger Vermaesen geeft ook cursussen in model- en portrettekenen en in schilderen en tekenen  in Oud Woelwijck, Voorschoten. 

Margriet Vegt-Van Delft schildert graag bloemen en mooie kleurencombinaties, verwerkt in stillevens. De natuur is een grote inspiratiebron voor haar, vooral de zee, de duinen en het polderlandschap schildert zij graag.

Ook bomen hebben haar speciale aandacht, hun grillige vormen, vooral als ze kaal zijn, zijn bijzonder boeiend. De opmerking van iemand: "Als ik naar jouw schilderijen kijk, zie ik daarin  de overweldigende pracht van de natuur weerspiegeld", geeft precies weer wat zij wil uitdrukken. Om inspiratie op te doen trekt zij er vaak op uit om te schetsen en foto's te maken. Portretten maakt zij ook, vooral van kinderen waarbij zij vooral let op de ogen.

Meer informatie over Ger via:  www.vermaesen.com of 06-45492296  en over Margriet via : wima.vegt@kpnmail.nl of 06-10826712.

Afbeelding

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 18 uur geleden