<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto's: VSK
Foto's: VSK
Regio nieuws

Bloedheet Bouwdorp van start

Onder tropische temperaturen is Bouwdorp Voorschoten vanmorgen geopend. In de ruim 30 graden werken zo'n 330 kinderen de komende dagen op de ijsbaan aan prachtige bouwsels met als thema 'Op de bouwplaats'. 

1400 pallets zijn in vier grote vrachtwagens aangevoerd, maar ook 100 kilo spijkers, tientallen hamers, nijptangen en zagen, 30 doosjes pleisters en 90 liter limonadesiroop, goed voor zo'n 720 liter limonade. 'Dat is wel nodig met dit weer', zegt Frank Moerkerk van het gelijknamige plantenparadijs. Frank is één van de 90 vrijwilligers en mocht het Bouwdorp openen. 'Ik doe dit nu drie jaar en vind het geweldig. Wij beginnen al op maandag met de aanvoer en op vrijdag gaan we opruimen.' Frank sponsort het Bouwdorp ook elk jaar met werk in natura. 'Aanleveren van spullen etc. maar dat doen er veel', lacht hij.

Dit jaar waren er weer meer aanmeldingen. '10% meer', zegt Marnix Beljaars van de organisatie. 'Eigenlijk kunnen we er maar 300 hebben maar de aanvraag is zo groot, elk jaar moeten we weer kinderen teleurstellen en daarom hebben we het aantal verhoogd. Het heeft niet geholpen want ook dit jaar waren er meer aanmeldingen dan plekken.' Het Bouwdorp is een van de grootste kinderevenementen in het dorp. Tot en met donderdag wordt er gehamerd en getimmerd waarna een jury de bouwwerken beoordeelt.  

Volg Bouwdorp Voorschoten via facebook. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten