Wethouder Monique Lamers (links) en Wethouder Caroline Klaver (rechts). Foto: gemeente Voorschoten
Wethouder Monique Lamers (links) en Wethouder Caroline Klaver (rechts). Foto: gemeente Voorschoten

Buslijn 42 tussen Voorschoten en Wassenaar

Algemeen Regio nieuws

Sinds afgelopen zondag 26 augustus rijdt hij weer: de bus tussen Voorschoten en Wassenaar. Om precies te zijn tussen het stationsplein in Voorschoten en de Van Oldenbarneveltweg in Wassenaar. De nieuwe streekvervoerder EBS neemt deze verbinding op in haar routes voor streekvervoer in de regio rond Den Haag. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de beide dorpen in vervulling. Een reguliere en regelmatige verbinding tussen de twee gemeentes.

De beide verkeerswethouders zijn dan ook zeer opgetogen. Wethouder Monique Lamers van Voorschoten: "Met het invullen van deze verbinding is het regionale netwerk van openbaar vervoerverbindingen verder opgewaardeerd; het versterkt de positie van het station in Voorschoten en verbetert het OV netwerk voor woon- werkverkeer. Wij zijn hier als gemeente Voorschoten dan ook zeer verheugd over." 

Wethouder Caroline Klaver van Wassenaar vult aan: "Ik ben met name zeer te spreken over de goede samenwerking met de regiopartner MRDH (Metropoolregio Rotterdam Den Haag). Samen hebben we opgetrokken en het resultaat is bijvoorbeeld deze extra verbinding. Een lange tijd ontbrak deze verbinding, maar nu is deze weer terug. Hiermee verbetert de bereikbaarheid van Wassenaar. Kortom, een win-win situatie voor onze beide gemeentes."

Dienstregeling
De bussen van EBS rijden vanaf 25 augustus pendelend tussen Voorschoten en Wassenaar. Deze nieuwe buslijn 42 rijdt op werkdagen in de spits vier keer per uur en in de daluren twee keer per uur. De bus sluit aan op het station van Voorschoten op de sprinters in de richting van Leiden en Amsterdam. Op deze lijn rijden 8-persoonsbussen. De wens van EBS is om later ook aan te sluiten op bussen richting Leidschendam. Meer informatie over de dienstregelingen van EBS is te vinden op hun website: www.ebs-ov.nl/haaglanden/.

Nieuws overzicht

Royal Funk  maakte er een avondje onvervalste jazz van.
Royal Funk betoverde publiek tijdens PJPJ concert 4 uur geleden
Afbeelding
Binnenkort in de bibliotheek Voorschoten-Wassenaar 6 uur geleden
Afbeelding
Actie groep 8 Fortgens levert € 1000,- voor ALS en de Koningsspelen 7 uur geleden
Burgemeester Stemerdink reikte vanmorgen zeven Koninklijke Onderscheidingen uit in Kasteel Duivenvoorde.
Zeven Voorschotenaren krijgen een lintje 11 uur geleden
De ambtenaren gaan een paar jaar vanuit de Van Beethovenlaan werken.
Ambtenaren naar kantoorruimte Van Beethovenlaan, niet in het centrum 12 uur geleden