<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Miranda Fischer: Boekentips voor het nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en voor sommige kinderen kan dat best spannend zijn, of je nu naar groep 1 gaat, of naar de brugklas. Het fijne is dat daar ook leuke boeken over geschreven zijn om kinderen wat meer het gevoel te geven dat het ok is om dit soort dingen spannend te vinden. In deze column lees je mijn top 3.

Slee, C., & Stam, D. (2001). De kleuters van de Grote Beer. Amsterdam: Van Holkema & Warendorf.

Een handig boek om voor te lezen wanneer je kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Allerlei onderwerpen waar kleuters voor het eerst mee te maken gaan krijgen en die best spannend kunnen zijn, worden behandeld.

Vriens, J. M., & Schaap, A. D. (2006). Meester Jaap houdt van iedereen! (meestal ...). Amsterdam: Van Holkema & Warendorf.

Als je bij meester Jaap in de klas zit wordt het schooljaar verre van saai. Meester Jaap maakt van iedere dag een feest. In dit boek lees je de avonturen die groep 5/6 beleeft met deze bijzondere meester.

Oomen, F. (2009). Hoe overleef ik de brugklas. Amsterdam: Querido.

Je laat de veilige basisschool achter je en begint aan een nieuw avontuur op de middelbare school. Hoe ga je dat overleven? In dit boek staan leuke tips en grappige verhalen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten