Schaatsers op Duivenvoorde. Foto: Kasteel Duivenvoorde
Schaatsers op Duivenvoorde. Foto: Kasteel Duivenvoorde

Kerst op Duivenvoorde en opening Zuid-vleugel

Cultuur Kunst & Cultuur

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december is het Kerst op Duivenvoorde. Tijdens dit sfeervolle evenement krijgen bezoekers de unieke kans om voor het eerst in 800 jaar de tot nu toe altijd bewoonde Zuid-vleugel van Kasteel Duivenvoorde te bezoeken.  

Bij een knapperend haardvuur in de Marotzaal is er koffie, glühwein of warme chocolademelk. Vervolgens krijgen bezoekers onder leiding van een gids een rondleiding door de in kerstsfeer gehulde woonvertrekken van de Zuid-vleugel, die nooit eerder toegankelijk waren voor publiek. 

Deze vleugel was tot nu toe altijd bewoond door nazaten van de eerste eigenaren. In 1226 was de eerste bewoner van het kasteel Philips van Wassenaer. Deze familielijn is nooit onderbroken geweest. Het eigendom werd voortgezet via de vrouwelijke lijn, na de familie Van Wassenaer kwam het landgoed in bezit van de familie Steengracht waarna het over ging op de laatste bewoners, de familie Schimmelpenninck van der Oye.

Meer info en kaarten reserveren: www.kasteelduivenvoorde.nl

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 13 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 13 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 13 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 13 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 18 uur geleden