De provincie stelt de aangekondigde bomenkap op Vlietland uit. Foto: Staatsbosbeheer
De provincie stelt de aangekondigde bomenkap op Vlietland uit. Foto: Staatsbosbeheer

Bomenkap Vlietland uitgesteld

Politiek Politiek

Het kappen van grote bospercelen in recreatiegebied Vlietland wordt uitgesteld. Dat laat een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland weten, aldus Omroep West. Vanwege essentaksterfte zijn de bomen in slechte staat en de provincie kondigde eerder aan dat een op de tien bomen zou worden gekapt.

De bomenkap wordt uitgesteld vanwege een juridische procedure die is aangespannen door natuurorganisaties (de Vereniging Vrienden van Vlietland, de Vogelwerkgroep Vlietland, de Werkgroep Milieubeheer Leiden, de Beheerscommissie Vogelplas Starrevaart en de Vereniging Actiecomité Stop Geluidsoverlast A4) die eerder deze week met een rechtszaak dreigde. die tegen de kap zijn. 'Om de veiligheid voor bezoekers te blijven waarborgen, is kappen noodzakelijk', zegt een woordvoerder tegen Omroep West. 'Tegelijkertijd constateren we een grote maatschappelijke betrokkenheid bij het recreatiegebied', laat de woordvoerder weten. 'Zorgen zijn er bij hen over het effect van de kap op de kwaliteit en natuurwaarden van het gebied. Ook omdat er een juridische procedure is aangespannen vinden wij het als provincie niet wenselijk hangende de procedure te beginnen met de kap.'

Tot wanneer de bomenkap is uitgesteld is nog niet duidelijk. Volgens de woordvoerder wil de provincie 'eerst het een en ander juridisch goed uitzoeken'.

Lees het volledige artikel op www.omroepwest.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 1 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 7 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 7 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 8 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 8 uur geleden