Foto: rendierenloop.nl
Foto: rendierenloop.nl

Ook dit jaar weer Voorschoten'97 Rendierenloop

Sport Sport

(ingezonden) Voorschoten'97 Atletiek gaat net als vorig jaar de Rendierenloop organiseren. Op zondag 22 december kunnen wandelaars en hardlopers een unieke route afleggen in kerstsfeer. Snelheid is niet van belang. Het gaat om het plezier en om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de nieuwe atletiekbaan. Ook de fun kidsrun keert terug. Inmiddels is de inschrijving geopend.

Hoewel de zomer nog nauwelijks is afgelopen, is de werkgroep van de Rendierenloop al druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor dit kerstevenement. Vorig jaar in september ontstond het idee en was er weinig tijd om het evenement op te zetten. Desondanks was de eerste editie een groot succes.  De 400 deelnemers beleefden een unieke middag in kerstsfeer.

De kinderen legden een route af van ongeveer 1 kilometer op het complex van Voorschoten'97 en de aangrenzende sportverenigingen. Overal stonden leuke activiteiten en 'hindernissen' voor ze klaar. De hardlopers en wandelaars (vaak uitgedost in originele kerstkleding) volbrachten een route van ongeveer 9 kilometer. Zij gingen onder andere over de golfbaan en het normaal afgesloten terrein van Klooster Oud Bijdorp. Bovendien waren er passages in het Cultureel Centrum, de bibliotheek, de Hema, Sporthal de Vliethorst, de brandweerkazerne en het bondsgebouw van de Laurentiuskerk. In totaal werd er 4.413,23 euro opgehaald voor de nieuwe atletiekbaan.

Nieuwe route, nieuwe sfeeracties
Met de ervaringen van vorig jaar wil de organisatie opnieuw een uniek evenement neerzetten. Het kunstje van vorig jaar herhalen, is niet de insteek. Uiteraard blijft het beste van vorig jaar overeind. Maar de werkgroep, die openstaat voor elk goed en gek idee, is wel bezig om een nieuwe route te creëren met andere sfeeracties. De organisatie zal de komende maanden steeds meer van de route prijsgeven, maar zorgt er uiteraard voor dat de deelnemers voor vertrek nog niet alles weten.

De starttijden blijven ongewijzigd. De kinderen verrichten om 14.30 uur de aftrap op het complex van Voorschoten'97. Een half uur later starten de wandelaars, waarna om 15.30 uur ook de hardlopers vertrekken. De exacte lengte is nog niet bekend, maar het streven is om de route in elk geval niet langer te maken. De kosten voor de kidsruin bedragen 5 euro. Wandelaars en hardlopers betalen 10 euro. Alle inkomsten van de inschrijving gaan naar de nieuwe atletiekbaan. Meer informatie en inschrijven op www.rendierenloop.nl.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 8 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 10 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 10 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 10 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 10 uur geleden 1