Rouwtherapeute Anne Remijn schreef een gedichtenbundel. Foto: pr
Rouwtherapeute Anne Remijn schreef een gedichtenbundel. Foto: pr

Rouwtherapeut schrijft gedichtenbundel

Cultuur Kunst & Cultuur

Op 27 september komt de gedichtenbundel 'Rouwen tussen eb en vloed' uit van rouwtherapeut Anne Remijn uit Voorschoten. Anne Remijn schrijft poëzie geïnspireerd op het werk in haar praktijk Eb en Vloed. Zij verwoordt de rouw van de mensen die zij ontmoet in haar praktijk en in de lotgenotengroepen die zij begeleidt.

De metaforen van de zee roepen herkenning op. Haar gedichten worden gebruikt bij uitvaarten, scholingen over rouw en groepsbijeenkomsten. Zij presenteert haar boek voor genodigden in het prachtige rouwcentrum Casa Cara te Leiderdorp vergezeld van Voorschotense cellist Ruud Meester die haar gedichten met passende muziek omlijst.

Het eerste exemplaar van haar boek zal worden overhandigd aan ritueel begeleider en bestuurslid van het Landelijk Expertisecentrum Sterven Carola Kruijswijk. Op 18 oktober presenteert zij haar boek in Noordwijk bij Palliam, deze gelegenheid is voor iedereen toegankelijk. Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Eigenzinnig en is verkrijgbaar via de boekhandel. In Voorschoten liggen exemplaren ter inzage. 

Anne schreef eerder een gedichtenbundel in samenwerking met het Nabestaanden Café Leiden en boeken over verlies door dementie waarmee zij talloze lezingen gaf.
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 9 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden