Afbeelding
Foto: Bernie Putters computters.nl

'Pasta Puttanesca zonder citroen is als een ochtend zonder koffie'

Zakelijk

Column letselschade jurist Guido van der Corput in de Voorschotense Krant

Barbara en Dennis zijn inmiddels alweer zeven jaar bij elkaar. Hun zoontje Frans is twee jaar oud. De laatste twee jaar waren heftig. Fransje was een huilbaby en sliep pas fatsoenlijk door na anderhalf jaar. Deze periode waren Dennis en Babara oververmoeid, wat uiteindelijk tot veel ziekmeldingen heeft geleid bij Barbara. Haar contract werd niet verlengd en ze heeft een jaar in de WW gezeten. Inmiddels is de "ik-slaap-alleen-als-jullie-wakker-zijn"-fase van Fransje voorbij en Barbara heeft een nieuwe baan gevonden.

Dennis wilde Barbara daarom weer eens verrassen met een romantische avond samen. Het lijkt een prachtige nazomerse dag te worden. Speciaal voor deze avond heeft hij geregeld dat Fransje bij opa en oma blijft slapen. Daarnaast wil hij het lievelingsgerecht van Barbara, Pasta Puttanesca, maken. Tijdens de voorbereiding komt hij erachter dat hij een citroen vergeten is te kopen. Hij denkt nog lachend aan de uitspraak van Barbara: "Pasta Puttanesca zonder citroen is als een ochtend zonder koffie". Hij pakt daarom zijn sleutels, loopt de straat uit richting de Jumbo en wordt de week erop wakker in het LUMC.

Dennis blijkt geraakt te zijn door een dakpan van een slecht onderhouden dak. Dennis heeft zwaar hersenletsel opgelopen en heeft de rest van zijn leven forse cognitieve en energetische beperkingen.

Kan Dennis zijn schade verhalen? Ja dat kan!

In Nederland is in de wet vastgelegd dat schade, veroorzaakt door een gebrek aan een woning vergoed moet worden. De eigenaar van een woning is verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid daarvan. Wanneer je langs een woning loopt hoef je niet te rekenen op vallende dakpannen. Dennis kan succesvol zijn schade verhalen op de woningeigenaar.

Dit betekent niet dat een woningeigenaar altijd aansprakelijk is voor vallende dakpannen. Er kan soms een beroep worden gedaan op overmacht. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer een dak goed is onderhouden, maar er alsnog dakpannen naar beneden vallen vanwege een harde najaarsstorm.

Guido van der Corput g.vandercorput@berntsenmulder.nl 0172 – 42 70 70

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 4 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 9 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden