Heren 1 Forescate verliest van Zoetermeer

Sport Sport

(Ingezonden verslag) Na de goed verlopen wedstrijd met Winst tegen Warande vorige week mochten we deze zondag aantreden tegen Zoetermeer. Uiteraard nadat Forescate D1 het goede voorbeeld gaf, door met 2-1 te winnen. Met een enorme bak regen en een niet al te snel veld begonnen we aan de pot. Helaas zonder de geblesseerde Jesper Knoester en Sebastiaan Boode, maar met de teruggekeerde Kevin Segeren.

Na een aftastend begin kregen beide ploegen wat kansjes, maar hadden wij de controle. Het eerste kwart kroop langzaam en onder veel regenval naar het einde. In het tweede kwart werden de verhoudingen flink op zijn kop gezet en kwam Zoetermeer scherp uit de startblokken. Na een omschakelmoment schoot een aanvaller van Zoetermeer de bal in de lange hoek, 0-1. Hierna ontstond er veel ruimte op het veld, maar deze werd helaas niet door ons benut. De voor de gelegenheid in witte shirts gehulde Zoetermeerders maakten wel nuttig gebruik van de gegeven ruimte en de 0-2 kwam dan ook niet veel later op het scorebord. Helaas voor ons moest de gifbeker helemaal leeg en lag vlak voor het einde van de eerste helft scoorde het effectieve Zoetermeer de 0-3. Gelukkig was Tom Kruysmulder scherp en wist hij de 0-4 vervolgens van de lijn af te plukken. Helaas was van het goede spel wat in het eerste kwart op de mat gelegd was weinig meer te zien.

In de rust werden we door Bart Lagerberg en Olaf Neve op scherp gezet en kwamen we beter het derde kwart in. Dit resulteerde in een soepele aanval, wat resulteerde in een strafbal. Deze werd à la Jarno Platenburg in de hoek gelegd door Tim Pont. Hierna wilde we doordrukken om de aansluitingstreffer te maken. Echter, Zoetermeer kwam gevaarlijk uit de hoek en we lieten niet het beste van het spel zien. Hierdoor kon Zoetermeer de 4-1 maken en moesten we hard werken om in de wedstrijd te blijven. In het vierde kwart maakte Tariq Ouali nog een eretreffer en creëerden beide ploegen kansen, maar daar bleef het bij. Met de getrokken lering uit deze wedstrijd mogen we volgende week weer aantreden, uit tegen Ommoord H1.