Dit is de nieuwe LVA voor komend jaar. Foto: Adelbert college
Dit is de nieuwe LVA voor komend jaar. Foto: Adelbert college

Nieuwe leerlingvereniging Adelbert college LVA

Algemeen Regio nieuws

U heeft ze misschien wel zien fietsen, de verklede en joelende tieners. Op weg naar het Adelbert College, waar op maandag 23 september een nieuwe LVA-week van start ging. In deze week presenteerden verschillende partijen zich met een zelfbedachte act, originele outfits en een spetterend verkiezingsdebat. 

Doel van de LVA-week elk jaar is het kiezen van een nieuwe LVA (Leerlingvereniging Adelbert). Deze leerlingen zijn belangrijke ambassadeurs van de school en zijn daarbij verantwoordelijk voor de organisatie van de schoolfeesten. De LVA-week vraagt van alle deelnemende leerlingen de nodige voorbereiding. Want meedoen aan de verkiezing is meer dan feesten: er moeten sponsoren worden geworven, outfits uitgezocht en flyers ontworpen. Er komt dus nogal wat aan samenwerking, planning en communicatie bij kijken.

En om de winnende partij te worden is een goede act essentieel. De belangrijkste presentatie is het debat dat als afsluiting op de vrijdag wordt gevoerd, waarna de andere leerlingen hun stem uitbrengen op hun favoriete partij. Kortom: jezelf leren presenteren op allerlei manieren, een van de pijlers van het Adelbert College.

Dit jaar streden Lauda en Specta voor de winst. Daarnaast waren er partijen die wel in de week zelf meededen, maar niet verkiesbaar waren. En dit jaar was er een heel bijzondere partij: Badeend, opgericht door docenten. Uit deze ludieke actie blijkt wel dat het enthousiasme voor de LVA-traditie ook door veel medewerkers wordt gedeeld.

Specta ging er met de winst vandoor. We wensen de nieuwe LVA veel succes!

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 15 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 15 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 15 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 15 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 21 uur geleden