Katrien van Meenen, fractievoorzitter VVD
Katrien van Meenen, fractievoorzitter VVD Foto: JOHN BRUSSEL

Mogelijk eind deze maand nieuwe VVD wethouder bekend

Algemeen

Voorschoten - 'Dat wij vorige week donderdag op het laatste moment hebben moeten besluiten de voordracht voor het wethouderschap van Sjoerd van den Dool terug te trekken,  betreuren wij ten zeerste. Het heeft ons allemaal doen inzien hoe belangrijk integriteit is in de politiek', zegt VVD fractievoorzitter Katrien van Meenen na afloop van de raadsvergadering van 3 oktober. 'Het is definitief, Sjoerd van den Dool zal geen wethouder worden, de VVD verwacht eind deze maand een nieuwe wethouder voor te kunnen stellen'.

'Een nieuwe Nanning Mol', lacht Van Meenen op de vraag waar de nieuwe VVD wethouder aan moet voldoen. 'Er is een profielschets opgesteld en binnenkort zullen er gesprekken plaatsvinden. Of het iemand uit de fractie zal worden is zeer de vraag.  Het is goed mogelijk dat de nieuwe VVD wethouder, een wethouder 'van buiten' zal zijn. Want de vacature is voor iedereen opengesteld. 'Dat was na het aangekondigde vertrek van Nanning Mol ook het geval, er hebben zich toen al belangstellenden voor het wethouderschap aangemeld, maar er is toen voor Sjoerd van den Dool gekozen'.

'Tot de nieuwe wethouder in functie zal zijn nemen wij als college de taken waar, daar zijn we op ingesteld', haakt burgemeester Bouvy-Koene in. 'Er is goed overleg tussen de leden van het college, wekelijks hebben wij contact over wat er speelt in de verschillende portefeuilles. Dat moet ook, je moet elkaar op elk moment kunnen vervangen.'

Nieuws overzicht

Tekst en foto's: Mathieu Hilgersom
Podiumplek voor Eeke Landman bij Marathon Rotterdam 16 uur geleden
Afbeelding
Ook volleybalmini's Gemini-Kangeroes in de prijzen 16 uur geleden
De redactie van  Sleutelstad is leeg.
Einde aan Streekomroep Unity/Sleutelstad 18 uur geleden
PvdA fractievoorzitter Arnold Posthuma
PvdA: Van gebakken lucht kun je niet leven! 14 apr, 20:23
Afbeelding
DEZE WEEK IN BIBLIOTHEEK VOORSCHOTEN - WASSENAAR 12 apr, 23:38