Bouwproject Roosenhorst gaat vooralsnog gewoon door. Foto: roosenhorst.nl
Bouwproject Roosenhorst gaat vooralsnog gewoon door. Foto: roosenhorst.nl

Gemeente: Procedures Roosenhorst zorgvuldig uitgevoerd

Politiek Politiek

In verschillende media verscheen vorige week een ingezonden brief van bezorgde bewoners van de Veurseweg en de Kniplaan. 'De gemeente Voorschoten heeft op een slinkse wijze bouwproject Roosenhorst aan de Veurseweg erdoor gedrukt. Er is geruisloos een vergunning afgegeven, zonder inachtneming van de Wet Natuurbescherming'.  In een reactie zegt de gemeente dat de procedures voor de vergunning zorgvuldig zijn doorlopen. 

Veel bouwprojecten zijn stil gelegd vanwege de stikstofuitspraak. Voordat een vergunning wordt verleend moet worden aangetoond dat er geen schadelijke effecten op de Natura 2000-gebieden zijn. Voor de bouw van project Roosenhorst aan de Veurseweg is vergunning verleend.  

De bewoners van de Veurseweg en Kniplaan geven aan verbaasd te zijn dat in tijden van stikstofoverschrijding de gemeente hier zo makkelijk mee weg komt!'

In een reactie zegt de gemeente: Voor het bestemmingsplan Noortveer is een recente toets gedaan en Roosenhorst ligt tegen dit project aan. Er is geen sprake van stikstofoverschrijding maar dit wordt op dit moment nog getoetst in overleg met de Provincie/Omgevingsdienst en de projectontwikkelaar.' 

De Duivenvoordecorridor maakt overigens geen deel uit van Natura 2000. De dichtstbijzijnde gebieden zijn de duinen. 

Of er andere vertragingen in bouwprojecten worden verwacht is nog niet bekend. 'Het college brengt de mogelijke gevolgen van de stikstofuitstoot in beeld. Dit wordt gedaan samen met de omgevingsdienst West-Holland en de Provincie Zuid-Holland, daarmee is zowel uitvoeringsorganisatie en bevoegd gezag direct betrokken. Zodra de gevolgen bekend zijn worden raad en alle betrokken partijen geïnformeerd', aldus een woordvoerder. 


 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 19 uur geleden