Afbeelding
Foto: RUTGER BOERMAN

Publiek geniet van PJPJ jazzconcert

Cultuur Kunst & Cultuur

In de grote zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten vond afgelopen zaterdagavond bij Podium Jong Professionals Jazz een schitterend jazzconcert plaats. Bijna honderd jazzliefhebbers vulden de zaal.

Vanaf 20:00 uur speelde het kwintet van drummer en jong talent Joris van Deventer stukken van (musical-)componist en songwriter Cole Porter uit de eind jaren '40 en '50. Joris werd bijgestaan door nieuwe generatie jazztalenten uit Amsterdam en Den Haag: zijn broer Wouter van Deventer op gitaar, trompettist Ian Cleaver (afgelopen zondag ook nog te bewonderen bij 'Vrije geluiden' op TV bij de VPRO in het 'Mo van der Does Kwartet') , Cas Jiskoot op contrabas, en als special guest Simon Rigter op tenorsaxofoon; oudgediende en docent aan Codarts Rotterdam en Conservatorium Amsterdam.

Bekende stukken passeerden waaronder 'Easy To Love' en 'Everytime We Say Goodbye' (eerste hoogtepunt van de avond) met een met veel gevoel gespeelde melodie door Ian Cleaver op trompet en daarna prachtige solo's van Ian en Simon. Ook het fijn ritmische gitaarspel van Wouter van Deventer viel op.

De eerste set werd afgesloten met het in zes/achtste maat gespeelde 'Night and Day'. In de tweede set betrad de Belgische zanger Herman Otten het podium. Herman heeft een opvallend warme stem. Hij zong bekende jazzstandards zoals 'Skylark' en 'You Go to My Head' en ook het in het Nederlands gezongen 'Sammy' van Ramses Shaffy waarbij het publiek spontaan mee begon te zingen. De avond eindigde met de toegift 'Teaneck' (Cannonball Adderly) op een tekst van Karrin Allyson. Al met al een succesvolle avond bij PJPJ.

Voor meer info over PJPJ zie: www.pjpj.nl 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 16 minuten geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 1 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 6 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 13 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 15 uur geleden