Foto: PJPJ
Foto: PJPJ

PJPJ concert met Eef Albers en Sitting Horns groot succes

Cultuur Kunst & Cultuur

In een gevulde grote zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten vond afgelopen zaterdagavond 9 november een onderhoudend en afwisselend concert plaats. 'Sitting Horns'; een 5-koppige formatie van jong jazztalent presenteerde zich bij Podium Jong Professionals Jazz met simpele maar heldere blazersarrangementen.

De muziek voor de pauze werd gebracht met een dosis humor op theaterachtige wijze. Grappig waren heel lange rusten in thema's, een eindeloos lang aangehouden trompettoon en droge aankondigingen door altsaxofonist en componist Kasper Moliin (Denemarken) die menige lach aan het publiek ontlokte en meteen een goede sfeer creëerde.

Trompettist Magnuss Baugis (Letland) zong op verdienstelijke wijze de standard 'Almost Like Being in Love'. Mooie solo's door altsaxofonist Kasper, trompettist Magnuss en tenorsaxofonist Ukko Heinonen uit Finland wisselden elkaar af; begeleidt door drummer Kobe Gregoir (België) en bassist Simon Kalker (NL).

Na de pauze betrad special guest Eef Albers het podium en in het eerste nummer 'Timecube' (geschreven door Kasper Moliin) gaf de 69-jarige gitarist in zijn solo meteen zijn visitekaartje af! Het leek even of Jimi Hendrix en Eddie van Halen het podium hadden betreden. De melodie van het derde stuk 'Can't We Be Friends' (bekend van Frank Sinatra) werd weer smaakvol gezongen door Magnuss Baugis. Het publiek luisterde aandachtig en beloonden de 6 musici met een daverend applaus na het slotnummer 'No Matador'.

Voor meer info over en agenda van Podium Jong Professionals Jazz zie: www.pjpj.nl 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 3 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 8 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 9 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 9 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 11 uur geleden