Foto: Wereldwinkel Voorschoten
Foto: Wereldwinkel Voorschoten

Wereldwinkel stopt met plastic doppenactie

Algemeen Regio nieuws

Wereldwinkel Voorschoten is gestopt met het inzamelen van plastic doppen. Het zag er even naar uit dat we de winkel als inzamelplaats voor deze doppen zou kunnen blijven fungeren. Helaas is de prijs voor plastic nu zo laag dat het niet langer rendabel is om de doppen te laten verwerken.

De prijs die de Wereldwinkel krijgt voor de ingeleverde doppen is net toereikend om de kosten voor het malen ervan te betalen. Dit houdt in dat er geen geld overblijft voor de opleiding van hulphonden en dat was nu net het doel van de inzameling.

Vanaf nu kunnen er dus geen doppen meer worden ingeleverd. De doppen die u mogelijk nog heeft liggen kunnen gewoon in de gemeentelijke verzamelcontainers voor plastic gedaan worden. Zo spaart u gelukkig nog steeds wel het milieu.

Hierbij dankt de Wereldwinkel alle gulle gevers en inzamelaars die het de afgelopen jaren mogelijk hebben gemaakt dat we wel konden bijdragen aan de aankoop van nieuwe puppies en het bekostigen van hun opleiding.


 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 8 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 8 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 8 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 8 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 14 uur geleden