Afbeelding

Catechese voor het hele gezin

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen zondag 17 november was de eerste gezinscatechese van de Parochie H. Augustinus van dit schooljaar. Het was een vreugdevol gebeuren met ruim veertig gezinnen en een groep zeer betrokken vrijwilligers.

Het is een nieuw concept sinds januari vorig jaar. Het bijzondere is dat ouders en kinderen uit de vier dorpen van de parochie (Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar) op zondagochtend samen komen en ieder op zijn niveau catechese krijgt. Dit geldt voor de kinderen en voor de ouders. Dit laatste is wezenlijk, omdat ouders van nu een veel grotere taak hebben in de geloofsopvoeding van hun kinderen dan vroeger.

Tot halverwege de vorige eeuw kon je als katholiek christen, steunen op de omgeving; de school, de media, de familie en het netwerk. In de huidige tijd is die steun weggevallen. De wereld gaat een eigen en vaak andere koers en geloven is niet meer vanzelfsprekend. Dit alles maakt dat ouders zelf verantwoordelijk zijn of hun kinderen het geloof meekrijgen of niet. Om het geloof door te geven is gesprek over geloof nodig: gesprek tussen ouders en kinderen.

Een handzame hulp is daarbij het gezinsboek Ons Dagelijks Brood voor de Advent en de Veertigdagentijd (dagelijksbrood.nl). Het boek helpt ouders en kinderen de verhalen uit het evangelie (voor) te lezen en er samen over te praten. Als ouders ervoor kiezen om met het geloof verder te gaan, is het nodig dat ze zich niet alleen voor de kinderen, maar ook voor zichzelf verdiepen in de persoon van Jezus, anders is het kansloos.

Om die reden biedt de parochie ook de ouders de mogelijkheid om deze catechese te volgen, op een interactieve en laagdrempelige manier, zodat de kinderen zich verder kunnen ontwikkelen met steun van hun ouders. Dit schooljaar zijn er nog drie gezinscatechese bijeenkomsten:  19 januari, 22 maart en 17mei. U bent van harte welkom om aan te haken. Meer informatie vindt u op: bit.ly/gezinscatechese
        
Pastoor Michel Hagen
Parochie H. Augustinus
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 6 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 6 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 6 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 6 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 12 uur geleden