Tijdens een bomvol zondagmiddagconcert trad het flamencokoor Calle Real op. Foto: De Toonzetter
Tijdens een bomvol zondagmiddagconcert trad het flamencokoor Calle Real op. Foto: De Toonzetter

Calle Real bracht bijzondere Kerstsfeer naar Adegeest

Cultuur

Tijdens een bomvol zondagmiddagconcert trad het flamencokoor Calle Real op 8 december in het woonzorgcentrum Adegeest dat in de Kerstsfeer was ondergedompeld. Onder leiding van Frans Nottrot brachten 9 zangeressen niet alleen de fandango ten gehore, maar ook de feestelijke sevillanas uit Sevilla en de villancicos.  Het koor danste, zong, klapte mee en werd muzikaal ondersteund door 3 flamencogitaristen. 4 kerstliedjes in het Spaans werd uiteraard ook gezongen.

Al van het begin luisterde het publiek geboeid toe. In de Andalusische volkskunst draait het vaak om uitersten. Het is alles of niets. Frans Nottrot lichtte de stukken toe en stelde dat de flamenco al bestond in de tijd van Mozart. 

Spanje, en dan vooral Andalusië, staat onder andere bekend om de flamenco. In vele regio's in Spanje kun je flamenco optredens bekijken, maar de oorsprong van de stijl ligt in de zuidelijke regio's en dat is ook zeker te merken! Zo is flamenco tegenwoordig zelfs een van de belangrijkste exportproducten van Spanje! 

De staande ovatie die Calle Real aan het slot kreeg was meer dan verdiend. Daarna volgde de rituele hulde aan het koor en de 3 flamencogitaristen met de beloning van rituals. Zo kwam er een einde aan een  genietbaar concert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium 'Geef Adegeest vleugels'. 

In het gastenboek staan weer vele positieve reacties waaronder:"Bedankt voor de mooie uitleg; voor herhaling vatbaar. Heel gezellig; De groep van Zoeterwoude vond het weer heel gezellig. De gitaristen en de zanggroep deden het met volle overgave; Een prima concert! Met verve gespeeld en gezongen! ; Het was heel mooi! Jullie zagen er prachtig uit! ".

Gehoord: 08.12.2018 zondagmiddagconcert door het Flamenco Koor Calle Real. Het komende Nieuwjaarsconcert, 'een Weens thema', vindt plaats op 12 januari door the Hague String Trio met werken van L. v. Beethoven, F. Kreisler en J. Strauss.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24