Afbeelding

Cursus hardlopen voor starters en gevorderden bij Voorschoten'97

Sport

Wil jij jouw goede voornemens direct omzetten in daden? Meld je dan aan voor de cursus hardlopen van Voorschoten'97 Atletiek. In tien weken stomen deskundige trainers jou klaar voor de Voorschotenloop. De aftrapbijeenkomst voor beginners is op zaterdag 4 januari om 9.00 uur bij de club aan de Weddeloop 6. Heb je al wat meer ervaring? Dan is jouw eerste training op dinsdag 7 januari om 19.00 uur.

De starterscursus van Voorschoten'97 Atletiek is al jaren een goede kans om te beginnen met hardlopen. Deskundige trainers Marc en Ids bereiden jou in tien weken voor op de 5 kilometer van de Voorschotenloop op zondag 15 maart. De kosten bedragen 25 euro. Dit is inclusief de trainingen en deelname aan de Voorschotenloop.

Starterscursus voor iedereen
De starterscursus is voor iedereen. Het maakt dus niet uit of je nog nooit hardgelopen hebt of alweer een tijdje bent gestopt. Tijdens de eerste training op zaterdag 4 januari kunnen de trainers jouw niveau inschatten. Hierdoor krijg je in de weken die volgen training op maat met lopers die ongeveer net zo snel zijn als jij. Dit is goed voor de motivatie en natuurlijk ook hartstikke gezellig!

De trainingen die volgen zijn op woensdagavond om 19.00 uur, vanaf 8 januari. De afgelopen jaren was de startersgroep goed bezet en haalde bijna iedereen de finish van de Voorschotenloop. Veel lopers hadden daarmee een goede basis om met plezier door te gaan met hardlopen.

Gevorderde lopers
Nieuw dit jaar is dat ook gevorderde lopers van alle leeftijden zich bij Voorschoten'97 Atletiek kunnen laten klaarstomen voor de Voorschotenloop. Deze cursus is speciaal voor iedereen die al een basis heeft en op zondag 15 maart wil proberen om een scherpe tijd neer te zetten. Je traint tien keer mee met de dinsdagavondgroep tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Trainer Ed gaat met jouw looptechniek aan de slag en geeft jou een uitdagende mix van interval- en duurtraining. Op zondag 15 maart sta jij in topconditie aan de start bij de afstand die jij wilt!

Ook gevorderden betalen 25 euro. De kosten voor de trainingen en deelname aan de Voorschotenloop zijn inbegrepen. Je hoeft niet naar de aftrapbijeenkomst, maar je kunt je aanmelden via ehzijl@ziggo.nl of 06-23095534.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 6 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 12 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 16 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9