Anja van Veen en Marco de Vos zijn het gezicht van 'Lekker: Kaas en Delicatessen', in de Schoolstraat. Foto: VSK
Anja van Veen en Marco de Vos zijn het gezicht van 'Lekker: Kaas en Delicatessen', in de Schoolstraat. Foto: VSK

Nieuw: Lekker! Kaas en Delicatessen in de Schoolstraat

Zakelijk

Nou ja, helemaal nieuw is Marco de Vos niet in de Schoolstraat. Anderhalf jaar geleden nam hij Neuteboom Kaas & Verswereld over maar de afgelopen 18 maanden heeft hij gebruikt om een heel nieuwe eigen richting aan de winkel te geven. En daar hoorde ook een nieuwe naam bij: 'Lekker! Kaas en Delicatessen'.

Naast inrichting en assortiment gaat Marco ook verder met een nieuwe collega: Anja van Veen. "Ik was al langer klant in de winkel en hoorde dat Marco hulp nodig had. We zijn om de tafel gaan zitten en waren er al snel uit. Nu draaien we de winkel samen. En ach, als geboren Limburgse heb ik het Bourgondische wel in me!" De nieuwe naam is overigens niet zo maar gekozen. "Het woord 'Lekker' past bij alles hier in de winkel", lacht Marco. "Het was eigenlijk het enige dat echt paste. Ook ik ben een echte bourgondiër, net als Anja. En ik heb al jaren ervaring in de delicatessenwereld, weet precies met welke afnemers ik wil werken: alleen de beste."

Kaas en meer
De kaas heeft de hoofdrol bij Lekker! Kaas en Delicatessen. Een lekker ruim assortiment binnenlands in alle smaken: van oude Leidse, tot smeuïge Bodegraafse en Gooise Pikant. Maar ook bijzondere kazen uit Frankrijk, Italië en Engeland. Bijzonder zijn de kaasverrijkers, een soort zoete saus van fruit en kruiden. "Een absolute aanrader voor bij een lekker kaasplankje", zeggen Marco en Anja. "En natuurlijk hebben we ook vers gebrande noten, zoutjes, lekkere paté, pesto's en charcuterie. Alle ingrediënten om dat plankje nog extra bijzonder te maken".

Whittard tea and chocolate
Wie ooit in Engeland is geweest weet dat de naam Whittard garant staat voor echt lekker! Maar daarvoor hoef je nu niet meer de Noordzee over te steken. De diverse soorten thee en chocolademelk zijn volop te koop bij Lekker! "We zijn er enorm trots op dat we deze limited edition in ons assortiment hebben. Bijzonder is ook de verse fudge uit het Fudge Atelier, alles voor een echt Engelse Christmas!"

De lijst van lekkernijen is ellenlang. Zoals de heerlijke wijnen uit Franken en Italië, Voorschotense biertjes, diverse soorten azijn en olijfolie van het vat, verse quiches, charcuterie en nog veel meer. "Loop gewoon eens binnen en kijk wat er is!", nodigen Marco en Anja uit. De winkel is op zondag 22 december ook open.

Lekker! Kaas en Delicatessen
Schoolstraat 144, 071-5617319

Nieuws overzicht

Burgemeester Stemerdink kwam het nog altijd heel fitte echtpaar Van Katwijk feliciteren met het diamanten huwelijk. Foto: PR
Diamanten echtpaar Van Katwijk: altijd trots op elkaar 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 4 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 5 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 21 uur geleden