Foto: PJPJ
Foto: PJPJ

Zangeres Tamara schittert bij PJPJ jazzconcert

Cultuur

In de in kerstsferen verlichte grote zaal van het Cultureel Centrum Voorschoten vond afgelopen zaterdagavond 14 december bij Podium Jong Professionals Jazz een prachtig concert plaats. Ditmaal louter een presentatie van jonge jazzmusici, deels studerend en deels net afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium.

Het jazz minnend publiek kon genieten van zangeres Tamara Baas en de Australische pianist Hue Blanes ondersteunt door saxofonist Jose Cervera Minguez uit Spanje, contrabassist Ignacio Santoro uit Argentinië en drummer Nitin Parree uit Den Haag. Tamara had een uitgebalanceerd repertoire gekozen, met niet de meest bekende jazzstandards en het was spannend; ook omdat de interpretatie van de stukken niet doorsnee was. Het concert begon met een uitvoering van Blue in Green van Miles Davis. Tamara Baas en Hue Blanes zongen tweestemmig en dit voegde een origineel geluid toe aan het stuk. Nummers als Stolen Moments en East of The Sun passeerden de revue. De zangstem van Tamara is niet zwoel maar prettig scherp, zuiver gezongen en helder met hier en daar een muzikaal gilletje. Hoogtepunt van de eerste set was een prachtige versie van Close Your Eyes (Bernice Petkere 1933). Pianosolo's van Hue Blanes werden door het publiek met applaus ontvangen.

De tweede set bevatte Wildflower van Wayne Shorter en een instrumentale versie van The Peacocks met een sterke melodieuze saxsolo van Jose Servera. Een in het Spaans gezongen Body and Soul (Cuerpo Y Alma) in 5-kwarts maat, in een uitvoering van Esperanza Spalding met subtiel drumspel van Nitin Parree en bassolo van Ignacio Santoro, was een hoogtepunt in de tweede set. Het concert eindigde met de uitsmijter I Mean You van Thelonious Monk.

Het publiek ging tevreden naar huis. Op 25 januari 2020 presenteert PJPJ de Big Band Koninklijk Conservatorium! 

Voor meer info over PJPJ en de concerten zie: www.pjpj.nl 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 3 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 21 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 21 uur geleden