Kirsten Kurvers is gelukkig met haar studio in Ivy, het is een sfeervolle ruimte met veel licht en een prachtig uitzicht. Foto: Vsk
Kirsten Kurvers is gelukkig met haar studio in Ivy, het is een sfeervolle ruimte met veel licht en een prachtig uitzicht. Foto: Vsk

Yoga Center Karuna sfeervolle studio op een unieke locatie

Zakelijk

Eenmaal terug uit India waar zij een intensieve yoga opleiding in de Sivananda Ashram in Madurai volgde, besloot Kirsten Kurvers het hectische Amsterdam, waar zij woonde en een drukke baan had, de rug toe te keren. Op zoek naar meer rust en stilte kwam zij terecht in Leidschendam en maakte daar haar droom waar, een eigen Yoga studio.

'In de Ashram kreeg ik de naam Karuna, het betekent, compassie, mededogen, alomvattend medeleven en het staat ook voor de wens dat het anderen goed gaat. Karuna werd de naam die ik aan mijn Yoga studio wilde geven. Yoga Center Karuna groeide al snel uit tot een studio met twee yoga zalen en 25 gecertificeerde yoga docenten, tevens is er een praktijkruimte waar massage en Shiatsu therapie gegeven worden.

Toen Kirsten hoorde dat er in Voorschoten bij Ivy Boutique Wellness een prachtige yogazaal zou komen, hoefde zij niet lang na te denken om daar de tweede vestiging van Yoga Center Karuna te openen. 'Het is een unieke locatie, een sfeervolle en liefdevolle yoga plek met prachtig uitzicht op de groene omgeving. De groepen zijn klein, met maximaal 15 deelnemers per les. Door met kleine groepen te werken ontstaat er een intieme sfeer en is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Bij Karuna draait het echt om jou', benadrukt Kirsten. 'Na de lessen drinken wij thee en is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen. Yoga is voor iedereen, je kunt er op elke leeftijd mee beginnen. Je kunt yoga beoefenen om flexibeler te worden of juist te versterken. Mensen met rugklachten hebben er veel baat bij. Ben je gespannen dan leer je je lijf weer te openen en versterken op plekken waar dat van nature nodig is. Yoga geeft flexabiliteit aan lichaam en geest. Er zijn yogalessen voor kinderen en er is ook een speciale yogaklas voor senioren, de oudste deelnemer is daar 87 jaar!', vertelt Kirsten.
Yoga Center Karuna biedt een breed aanbod van yoga en meditatie lessen, je kunt een keuze maken uit een rooster van 60 lessen per week. Leden van karuna kunnen op beide locaties lessen volgen. Via een boekingssysteem op de website kun je kiezen welke vorm van yoga je wil volgen, reserveren kan via de de website, APP, telefoon en email, of kom even langs voor informatie. Yoga Center Karuna. kent verschillende abonnementsvormen en rittenkaarten, voor prijzen en boeken zie: www.yogacenterkaruna.nl. Als kennismaking kun je voor 18 euro twee proeflessen volgen.

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 1 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 4 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 20 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 21 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend gisteren