Afbeelding

Stoere Rendierenlopers trotseren regen en kou

Sport

Het was koud en nat zondag op het sportpark Adegeest. Maar bij Voorschoten '97 was het één en al gezelligheid. Zo'n 450 mensen hadden zich aangemeld voor de tweede editie die was georganiseerd door de atletiektak van Voorschoten '97 en in de loop van de dag werden er nog vele last minute aanmeldingen genoteerd.
Deelnemers zagen er prachtig uit met kersttruien, kerstmutsen, rendieroutfits, flikkerende lampjes en vooral een grote lach op hun gezicht.

Cheque Rabobank voor de atletiekbaan

Wethouder Monque Lamers luidde om 14.30 uur de bel voor de 120 deelnemers aan de Rabo Kidsrun. Voor de start van de Rabo Kidsrun verraste een vertegenwoordiging van de RABO Bank de organisatie met een cheque van 2500 euro, een bijdrage voor de aanleg van de nieuwe atletiekbaan. De leden hebben met hun vele acties al 100.000 bijeen weten te krijgen, maar er is nog 2 ton te gaan, vertelt Matthieu Hilgerson mede-organisator van de rendierenloop en lid de werkgroep 'We gaan voor de baan'. Vorig jaar bracht de rendierenloop 5.000 euro op, de organisatie verwacht dat dit bedrag ruimschoots wordt overschreden.

De kinderen legden een route van ongeveer van 1 kilometer af, van Sportpark Adegeest langs de verschillende sportverenigingen. Overal deden zij een activiteit en gingen vervolgens in hun eigen tempo door naar de volgende. Bij de finish wachtte hen een high five van de mascottes PinPin van de Rabobank en Rendolph (van de organisatie). Bovendien kregen zij een fraaie medaille in de vorm van een kerstbal. Aan de Kidsrun was een prijs verbonden voor de mooiste outfit. De vierjarige Leine en de tweejarige Jinne Oostdam mochten de prijs in ontvangst nemen, samen naar de film op uitnodiging van de Bibliotheek Voorschoten/Wassenaar.

Op vele plekken in het dorp kwam je de deelnemers van de Rendieren Wandeltocht en de Rendieren Funrun tegen. Bij de Scouting Mauritsgroep konden zij zich even opwarmen met een beker warme chocolademelk. De deelnemers aan de Wandeltocht en de Funrun legden een route van ongeveer 9 kilometer af langs onder andere de Fortgensschool, het Cultureel Centrum, de bibliotheek, het winkelcentrum, Klooster Oud Bijdorp, Sporthal De Vliethorst, de brandweer, Café Barrelzz, Sportinstituut Goederaad, het bondsgebouw van de Laurentiuskerk en het normaal afgesloten terrein van Buitenplaats Beresteijn.

Overal waren sfeervolle kerstacties georganiseerd waar de goedgemutste lopers graag even bleven hangen. Vooral de optredens van het Charles Dickensorkest bij het Wapen van Voorschoten en Klapwijk Drums bij Sportinstituut Goederaad zorgden voor een extra lange pauze. De zelfgemaakte brug van Scouting Impeesa over het water bracht de lopers weer van Beresteijn in de richting van Voorschoten'97.

Op Sportpark Adegeest wachtte de lopers vervolgens een warm (en droog!) onthaal door de kerstman- en vrouw. Bovendien stond er voor iedereen een biertje (van Brouwerij Voorschoten), glühwein (Slijterij Adegeest en Adrie Ferguson) of warme chocomel klaar. De meest origineel aangeklede deelnemers kregen een prijs van de HEMA (volwassenen) en de bibliotheek (kinderen). Het kerstfeest verplaatste zich vervolgens naar de kantine van Voorschoten'97 waar het nog lang gezellig bleef.

Binnenkort maakt de organisatie het exacte bedrag van deze goedgeslaagde actie voor de nieuwe atletiekbaan bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De prijs voor de mooiste outfit ging naar Leine en Jinne Oostdam.
Afbeelding
Foto: Emmie Beijlen
Funrun door het centrum. Foto:Emmie Beijlen
Na afloop een biertje van Brouwerij Voorschoten.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 8 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 10 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 15 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 22 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk gisteren