Arie Molendijk taxeert antieke boeken en prenten. Op 4 februari is hij in Het Wapen van Voorschoten. Foto: Ed van Alem
Arie Molendijk taxeert antieke boeken en prenten. Op 4 februari is hij in Het Wapen van Voorschoten. Foto: Ed van Alem Foto: Ed van Alem

Taxateur Arie Molendijk komt taxeren in Het Wapen

Cultuur

Op dinsdag 4 februari van 14.00 uur tot 16.30 is taxateur Arie  Molendijk in Het Wapen van Voorschoten aan de Voorstraat. Molendijk is gespecialiseerd in zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (hand-ingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten. 

De Rotterdamse Arie Molendijk is wereldwijd bekend als taxateur. In 2018 vierde hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Al jaren werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts om boeken van het publiek te taxeren.

'De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen', aldus Molendijk. De taxaties vinden alleen plaats op taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per e-mail. De kosten zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief."

Meer informatie:  www.molendijkboeken.nl
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Lang zal hij leven! 1 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 12 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 14 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 19 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 18 apr, 09:19 1