Foto: PJPJ
Foto: PJPJ

Bigband Koninklijk Conservatorium schittert bij PJPJ

Cultuur

Afgelopen zaterdagavond 25 januari vond een geweldig jazzconcert plaats in het Cultureel Centrum Voorschoten. De Big Band Koninklijk Conservatorium schitterde door kwaliteit, zuiverheid en performance.

De grote zaal van het Cultureel Centrum werd compleet gevuld door publiek en jazzliefhebbers en doordat er meer dan 130 bezoekers waren gingen ook de schuifdeuren van de filmtheaterzaal open om er genoeg zitplaatsen bij te trekken.

De heel getalenteerde jazzmuziekstudenten van over heel Europa waaronder België, Letland, Spanje en Nederland maar ook de Verenigde Staten en Zuid-Korea traden op onder de inspirerende leiding van dirigent John Ruocco. Sterk gekozen arrangementen van beroemde big bands zoals die van Count Basie, Stan Kenton, Mel Lewis en Thad Jones bepaalden de toon. De opening 'Little Pixie II' van Thad Jones was meteen een prachtige binnenkomer die gevolgd werd door een fantastische uitvoering van 'The Kid From The Red Bank' van Count Basie met een mooie tenorsax solo van de Spaanse Alba Gil Aceytuno. De eerste set werd afgesloten met 'Raincheck' van Billy Strayhorn.

In de tweede set na de pauze volgden 'Ding Dong Ding' van de Mel Lewis Jazz Orchestra en arrangementen van Jim McNeely en Jimmy van Heusen. Een hoogtepunt was de uitvoering van 'Ana Maria' van Wayne Shorter met een prachtige tenorsaxsolo van de Spanjaard Jaume Pineda Soler. Het concert werd afgesloten met de uitsmijter 'The Magic Flea' van Count Basie in een arrangement van Sam Nestico. Het publiek ging zeer tevreden naar huis.

Voor meer info over de jazzconcerten zie: www.pjpj.nl 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 16 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 22 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 22 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 23 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 23 uur geleden