Team Forescate J8E1 vlnr: Friso, Pieter, Koen, Tijs, Mees, Kris, Meijne, Xander, Jens, Thom en Bas. Foto: MHC Forescate
Team Forescate J8E1 vlnr: Friso, Pieter, Koen, Tijs, Mees, Kris, Meijne, Xander, Jens, Thom en Bas. Foto: MHC Forescate

Forescate JE1 al 100 keer raak!!!

Sport Sport

Het is pas halverwege het seizoen en het hockeyteam Forescate J8E1 heeft al honderd keer weten te scoren. Het doorbreken van deze magische grens is iets dat zeker gevierd mocht worden. Daarom regelden de coaches zaterdag een grote taart voor de jongens die zij vervolgens natuurlijk ook in een record tempo hebben verorberd. 

Het team speelt vanaf september met elkaar en na een korte periode waarin ze flink aan elkaar moesten wennen gaan ze als een speer. Vanaf de herfst hebben ze 90% van hun wedstrijden gewonnen en ze doen in de aankomende lentecompetitie dan ook weer mee op het hoogste niveau. 

De speelstijl van de jongens kenmerkt zich door gedrevenheid en plezier in combinatie met een steeds meer uitbreidende balvaardigheid en groeiend tactisch inzicht. Dit is het eerste jaar dat de jongens op sterkte zijn ingedeeld en het was best een kluif voor de coaches Judith en Joris om hun talent en energie te kanaliseren en verder te ontwikkelen. Het is een belangrijk jaar om al een goed besef van veldbezetting en wedstrijdtactiek te krijgen omdat de jongens volgend jaar op een volledig veld gaan spelen. Gelukkig is het een fanatieke groep en is de inzet van de coaches en jongens nu beloond met een mooi resultaat. Op deze leeftijd (negen tot tien jaar) worden de scores van de onderlinge wedstrijden nog niet bijgehouden. Het is dus leuk als er dan een andere aanleiding is om een denderende prestatie te vieren. 

Gaan ze de tweehonderd doelpunten halen aan het eind van het seizoen? Wie weet; ze hebben pittige tegenstanders in het vooruitzicht en moeten ook hun hoofd er goed bij blijven houden. Maar ze zijn al lekker op weg; voorafgaand aan het taart eten wisten de jongens zaterdag weer elf keer te scoren.
 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 17 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 23 uur geleden