Afbeelding

Binnenkort start tweede tunnelbuis

Algemeen Regio nieuws

Binnenkort start de opbouw van de tunnelboormachine voor de bouw van de tweede tunnelbuis. Naar verwachting start het boren in april. Voor het zo ver is, moet er nog wel heel wat werk verzet worden.

Eind januari is de tunnelboormachine na het boren van de eerste tunnelbuis gearriveerd in de ontvangstschacht. Het voorste deel van de tunnelboormachine, het boorschild, wordt in de komende weken gedemonteerd en in delen over de weg terug vervoerd naar de startschacht aan de A4-zijde. De volgwagens worden achteruit teruggereden door de tunnel. In de startschacht worden de onderdelen van het boorschild opnieuw opgebouwd. Hierna worden de volgwagens gekoppeld en kan de tunnelboormachine starten met het boren van de tweede tunnelbuis.

De planning voor het opnieuw opbouwen van de tunnelboormachine ziet er ongeveer als volgt uit:

Begin t/m eind februari: Demontage (A44 zijde) en vervoer onderdelen boorschild naar bouwplaats A4 zijde

Vanaf medio februari t/m eind maart: Inhijsen/opbouwen graafwiel/boorschild bij de startschacht A4-zijde

Vanaf ca. 10 maart: Koppelen volgwagens

Medio maart t/m medio april: Diverse afbouw- en testwerkzaamheden

Wat merkt de omgeving van de werkzaamheden?

De werkzaamheden zijn vergelijkbaar met de montagewerkzaamheden die vorig jaar april/mei zijn uitgevoerd. Het verschil is dat de volgwagens niet meer ingehesen/gemonteerd hoeven te worden, omdat deze door de tunnel terug worden gereden. Alleen het boorschild met daarin alle onderdelen zal opnieuw worden gemonteerd. De werkzaamheden hiervoor bestaan voornamelijk uit lassen, slijpen, vastbouten en hijsen. Met name het lassen en slijpen kan in de omgeving hoorbaar zijn. Ook zullen er machines zoals hijskranen aan het werk zijn en is de bouwplaats verlicht. Net als bij het boorproces, wordt tijdens de opbouw 24 uur per dag en 7 dagen per week gewerkt. Er wordt geprobeerd de meest overlastgevende werkzaamheden (zoals het slijpen) zoveel mogelijk overdag uit te voeren.

Doorkijk boorproces + afbouw tunnelbuizen

Naar verwachting start in april het boren van de tweede tunnelbuis. Hierna wordt de eerste tunnelbuis afgebouwd. Het gaat om bijvoorbeeld het aanbrengen van kabelkokers, grond en asfalt. In de zomer starten we met het bouwen van de dwarsverbindingen tussen de twee tunnelbuizen in.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 2 uur geleden 9
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 19 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 21 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 21 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2