OVV-voorzitter Frank ten Have (r) informeert bij Marcus van der Valk naar diens plannen voor De Gouden Leeuw tijdens het bedrijfsbezoek van de ondernemersvereniging op 7 februari (Foto: Jasper Suijten)
OVV-voorzitter Frank ten Have (r) informeert bij Marcus van der Valk naar diens plannen voor De Gouden Leeuw tijdens het bedrijfsbezoek van de ondernemersvereniging op 7 februari (Foto: Jasper Suijten)

Voorschotense ondernemers bezoeken Van der Valk

Zakelijk Ondernemer in beeld

(persbericht OVV) De bewondering was groot tijdens het drukste (90+ personen) bedrijfsbezoek ooit, dat Ondernemersvereniging Voorschoten op vrijdag 7 februari aan één van haar leden bracht. Voor de geschiedenis van het Van der Valk concern, die in 1862 hier begon. Maar ook voor de state of the art waarin de nieuwste bedrijfsonderdelen zijn en worden opgetrokken en de grootse plannen die Marcus van der Valk en zijn mensen hebben om de hele Gouden Leeuw weer bij de tijd te brengen.

Rasondernemers, die geen moment stil zitten, maar voortdurend bezig zijn en blijven om hun bedrijf te verbeteren, nieuwe wegen durven inslaan en zo de Voorschotense economie en lokale werkgelegenheid permanent van nieuwe impulsen voorzien, waarvan uiteindelijk de hele gemeenschap profiteert.

De kers op de appelmoes is al lang niet meer. Dat wisten de meeste bezoekers wel. En dat men naast het grote restaurant met de 'gewone' keuken voor verfijndere gerechten uitstekend bij Upstairs terecht kan. Maar dat in Proeflokaal Mimi naast de Versmarkt een hoogwaardig viergangen walking dinner kan worden uitgeserveerd, was voor velen toch wel een heel aangename verrassing.

Ivy Boutique Wellness en Van der Valk boerderij
De nieuwe bedrijfsonderdelen mogen er beslist zijn en bieden ook plaatsgenoten de mogelijkheid om zich dicht bij huis heerlijk te ontspannen en exclusieve producten te kopen. Zoals bij Ivy Boutique Wellness, waar je voor sauna, fitness en yoga terecht kunt, maar ook voor allerlei soorten massages, pedicure, manicure, dieetconsulten, haar- en gezichtsbehandelingen en therapieën. Opvallend is dat een deel van de specialisten daar voor eigen rekening en risico werkt. Bij de boerderij kun je binnenkort terecht voor geheel in eigen beheer gemaakte schapenkaas. 100 melkschapen zijn al aanwezig en de kaasmakerij behoeft alleen nog wat afwerking. Daarnaast gaat men ook in eigen beheer 30 soorten ijs fabriceren van melk, die afkomstig is van koeien die Van der Valk in Leiderdorp heeft lopen. Behalve ijs kun je er dan ook pannenkoeken komen eten.

Grootse plannen
Maar deze twee gebouwen en de Versmarkt en het distributiecentrum op het inmiddels 20 hectare grote terrein zijn pas het begin van de transformatie die Van der Valk wil doorvoeren op de plek waar het allemaal begon. Het hele huidige restaurant -een allegaartje van in de loop der jaren uitgevoerde verbouwingen en uitbreidingen- moet tegen de vlakte om plaats te maken voor een efficiënt en duurzaam gebouw, volledig passend in de gemeentelijke ambities op dat terrein, dat echt weer als vlaggenschip van het concern kan fungeren en ook nog een eigen casino en museum moet bevatten. Bij hetgeen Marcus hierover vertelde, blijkt hun ondernemen niet alleen zakelijk investeren en verdienen te zijn, maar ook een groot stuk emotie te bevatten.

Voorschoten mag blij zijn dat men zo trouw is aan zijn geboortegrond en bereid is opnieuw vele miljoenen te steken in een plek, die eigenlijk niet meer past in de huidige bedrijfsfilosofie van vestigingen aan snelwegen. Bijna 500 mensen verdienen hier nu hun brood -waarmee Van der Valk de grootste plaatselijke werkgever is- en als het aan hen ligt, komen daar nog veel meer mensen bij.

De OVV roept B&W en de gemeenteraad dan ook uitdrukkelijk op de samenwerking met dit inventieve en innovatieve bedrijf niet te schuwen, maar te koesteren, zodat er win-win situaties ontstaan, waarvan het hele dorp beter wordt. De gemeente had bijvoorbeeld een mooi nieuw ook voor de inwoners toegankelijk zwembad kunnen hebben op het Van der Valk terrein tegen een fractie van de kosten waarvoor nu Het Wedde open gehouden wordt. Toch maar eens opnieuw met Marcus van der Valk gaan praten als er weer een grote openbare voorziening dreigt te moeten sluiten?  
 
 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 19 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 3 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 9 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 13 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9