Binnenkort start de dagbesteding voor ouderen op de kinderboerderij. Foto: Topaz Voorschoten
Binnenkort start de dagbesteding voor ouderen op de kinderboerderij. Foto: Topaz Voorschoten

Topaz start dagbesteding voor ouderen op Kinderboerderij Voorschoten

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Vanaf dinsdag 3 maart start ouderenzorgorganisatie Topaz met een nieuw ontmoetingscentrum op Kinderboerderij Voorschoten voor ouderen met beginnende dementie of ouderen die zich eenzaam voelen. In eerste instantie gaat het om 1x per week op dinsdag, van 10.00 - 15.30 uur. Ouderen met een indicatie (WMO, Wlz of PGB) kunnen zich aanmelden voor deelname.

Naast het meer reguliere ontmoetingscentrum bij Topaz Vlietwijk in Voorschoten, start Topaz dinsdag 3 maart aanstaande met een ontmoetingscentrum op deze nieuwe buitenlocatie. Kinderboerderij Voorschoten is gelegen op Landgoed Rosenburgh. Een prachtige groen park, waarvan de boerderij in het midden gelegen is. Deze dagbesteding is speciaal bedoeld voor een kleine, vaste groep van mensen met (beginnende) dementie of ouderen die zich eenzaam voelen.

Dagbesteding
De deelnemers kunnen binnen blijven, maar uiteraard ook het terrein van de kinderboerderij op. Wie wil kan helpen bij de dieren of in de moestuin. Maar het is nadrukkelijk geen vereiste dat deelnemers komen om te ‘werken’. Andere bezigheden zoals bijvoorbeeld wandelen, puzzelen, spelletjes spelen of gewoon lekker rustig genieten kunnen uiteraard ook. Ontspanning en plezier staan voorop! Een ervaren verzorgende van Topaz begeleidt de deelnemers. Zij biedt zorg en kan indien nodig ook medicatie toedienen. Afspraken hierover leggen we vast in het persoonlijke begeleidingsplan.

Voordelen van deze dagbesteding:
• Veel buiten bewegen, kan het dementieproces vertragen.
• De dieren en natuur zorgen voor rust.
• U kunt als u wilt de dag actief buiten besteden.

Aanmelden
Neem voor vragen contact op met Dop Gelderblom via telefoonnummer 06 10 01 94 75. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met het Cliënt Service Bureau van Topaz: T 071 4056 925 of via e-mail: csb@topaz.nl. Let op: voor deelname aan het ontmoetingscentrum heeft u een indicatie nodig voor WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), Wlz (wet langdurige zorg) of een PGB.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 10 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9