Afbeelding

NLdoet en vleermuizenwandeling in de Natuurspeeltuin!

Algemeen Regio nieuws

Natuurspeeltuin Voorschoten trapt op zaterdag 14 maart het nieuwe speelseizoen af met maar liefst twee activiteiten: aan de slag met NLdoet en een vleermuizenwandeling.

NLdoet is de landelijke vrijwililgersactie van het Oranjefonds en in dat kader gaan we van 14:00 tot 17:00 uur samen klussen in de speeltuin. Op het programma staan onder andere het opknappen van het rolstoelpad, het herinrichten van de composthoop en het afmaken van de houtoverkapping. Een ieder die zin heeft om mee te doen is van harte welkom! Trek oude kleren en stevige schoenen aan, de speeltuin zorgt voor gereedschap en materiaal.

Naast de grote evenementen zoals het Lentefeest en het Herfstfeest organiseert de natuuurspeeltuin dit seizoen ook een aantal kleinere workshops en clubjes. Zo start op 4 april een moestuinclubje en worden er speciale ochtenden voor peuters georganiseerd. Meer informatie hierover staat op onze website en facebookpagina.

De eerste workshop van dit jaar is een vleermuizenwandeling en begint zaterdag 14 maart na het klussen voor NLdoet. Wanneer de zon onder gaat en het langzaam donker wordt, gaan we met een gids op zoek naar deze nachtdieren. We verzamelen om 18:00 uur in de speeltuin. Na afloop van de wandeling, rond 20:00 uur, drinken we een beker warme chocolademelk bij het kampvuur. Deelname aan de wandeling is gratis. Er kunnen maximaal 15 kinderen mee, dus geef je snel op!

Aanmeldingen, voor zowel NLdoet als de vleermuizenwandeling, kunnen naar info@natuurspeeltuinvoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 3 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 21 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 21 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 21 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 21 uur geleden