Foto: Filmtheater Voorschoten
Foto: Filmtheater Voorschoten

Hella en Freek de Jonge opnieuw te gast in Filmtheater Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Hella de Jonge heeft de documentaire De slag om het vrouwenhart gemaakt en presenteert die op zaterdagmiddag 4 april om 15.30 in Filmtheater Voorschoten. Net als bij de voorstelling in 2016 van Hella’s autobiografische documentaire Verlies niet de moed is er een nagesprek onder leiding van Freek de Jonge. Na afloop signeert Hella haar boek 'Hartschade'.

Hella is ambassadrice van de stichting Hart voor Vrouwen. Haar documentaire gaat over hoe de gezondheidszorg omgaat met vrouwen. Daarin besteedt zij aandacht aan hartkwalen, maar ook aan de manier waarop vrouwen worden bejegend in de gezondheidszorg. Worden hun zorgen serieus genomen? Wordt er rekening gehouden met fysieke verschillen in de werking van het hart bij vrouwen?

Kaartjes à € 8,50 zijn te koop via de website www.filmtheatervoorschoten.nl en aan de kassa (geopend vanaf een half uur voor en tot de aanvang van de voorstellingen).

Adres: Prinses Marijkelaan 4, 2252 HH Voorschoten. Gratis parkeren en rolstoeltoegankelijk. Meer informatie over de documentaire (NL 2020, Nederlands gesproken, 60 min.): freekdejonge.nl/hella

Filmtheater Voorschoten heeft 96 bioscoopstoelen en projecteert met een professionele, digitale DCP-bioscoopprojector (doek 8x4 meter) en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). Stichting Filmtheater Voorschoten werkt alleen met vrijwilligers.

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 4 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 6 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 22 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen gisteren
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 apr, 10:30