Afbeelding

Regionaal Corona Triagecentrum bij Alrijne Ziekenhuis

Algemeen Regio nieuws

Vandaag is het eerste ‘triagecentrum’ voor Corona ingericht in de Huisartsenpost achter het Leiderdorpse ziekenhuis Alrijne. Dat meldt het Leidsch Dagblad op haar website. 

Voor andere gezondheidsklachten buiten kantooruren kunnen patiënten in Zuid-Holland noord alleen nog in de huisartsenposten van Voorhout en Alphen aan den Rijn terecht. De Huisartsenpost in Leiderdorp is vanaf gisteren alleen bestemd voor coronapatiënten en is daarom ook 24 uur per dag open.

Wie denkt dat hij of zij besmet is, belt de eigen huisarts. Die beoordeelt of de patiënt naar het triagecentrum – nu nog alleen in Leiderdorp – moet. De huisartsen zelf zien deze patiënten niet meer. Het triagecentrum rijdt ook visites wanneer de patiënt zelf niet in staat is te komen.

‘De post is ingericht voor patiënten die verdacht worden van corona maar ook patiënten met andere klachten die kenmerken van corona hebben moeten daar beoordeeld worden’, legt de Voorschotense huisarts Rob Michielsens uit. ‘Het is geen corona testcentrum maar meer een plek waar we de patiëntenstromen kunnen scheiden om zo verspreiding van het virus in te dammen en zuinig omgaan met ons Persoonlijke Bescherm Materialen. Op deze post dragen dokters speciale pakken om patiënten te beoordelen. Veel mensen reageren overigens op de vele oproepen om PBM bij de huisartsen in te leveren dat is hartverwarmend en wordt zeer gewaardeerd. Samen gaan we dit redden maar er staan nog veel uitdagingen ons op te wachten!’

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 10 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 16 uur geleden