Afbeelding

Corona ook in Voorschoten geconstateerd

Algemeen Regio nieuws

Het coronavirus is ook in Voorschoten vastgesteld. Volgens website van de RIVM zijn 3,9 per 10.000 mensen besmet. In Leiden gaat het om 8,8 besmettingen, Wassenaar 11,4 en Leidschendam-Voorburg heeft acht besmettingen. In totaal hebben 2051 mensen het virus. Dat meldt ook het Leidsch Dagblad. 

Volgens de GGD Hollands Midden zeggen deze cijfers niet zo veel want lang niet iedereen wordt getest. Alleen inwoners die naar het ziekenhuis moeten en verplegend personeel worden nog getest. 

Nepbrief
De GGD Hollands Midden waarschuwt op haar website ook voor een nepbrief die inwoners in de regio krijgen  over een besmette patiënt in hun omgeving. De brief lijkt afkomstig van het RIVM. Ook wordt verwezen naar het team infectieziekten van de GGD Hollands Midden. 

Deze brief is nep en dus niet afkomstig van de RIVM en/of GGD Hollands Midden!

Als uit contactonderzoek blijkt dat u contact heeft gehad met een besmette patiënt, dan zal de GGD eerst telefonisch contact met u opnemen. De brief zal vervolgens per mail naar u toegestuurd worden. U ontvangt deze brief dus nooit per post.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 5 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 5 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 5 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 5 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 11 uur geleden