Eddie Verhoosel van CIGO Voorschoten aan de Van Beethovenlaan. Foto: VSK
Eddie Verhoosel van CIGO Voorschoten aan de Van Beethovenlaan. Foto: VSK

Wees loyaal, koop lokaal! Cigo Gemakswinkel

Zakelijk Ondernemer in beeld

Wees loyaal, Koop Lokaal, juist nu is het belangrijk Voorschotense ondernemers te steunen. Wij zochten ze op en luisterden naar hun verhaal, hoe vergaat het ze tijdens de Corona crisis?

Anderhalf jaar geleden startte Eddie Verhoosel met CIGO Voorschoten aan de Van Beethovenlaan. Een jonge onderneming in crisistijd die open mocht blijven. 

Gemakswinkel
‘Gelukkig wel’, zegt Eddie. ‘Een gemakswinkel biedt een grote variëteit aan producten, van de meest recent uitgekomen boeken tot een groot assortiment wenskaarten, postzegels, cadeaus en cadeaubonnen, magazines en meer. Daarnaast zijn we ook PostNL punt, voor het brengen en afhalen van pakketjes.’Ook de CIGO merkt dat de actie ‘Wees loyaal, koop lokaal’ goed werkt. ‘Wij horen steeds vaker van onze klanten dat zij daar graag aan mee doen. Bovendien vinden zij het prettiger en veiliger om bij een kleine ondernemer boodschappen te doen. Natuurlijk houden wij ons aan de regels van het RIVM. Zijn er drie mensen in de winkel, dan staat de rest buiten te wachten. Ik heb nog geen enkele keer moeten ingrijpen, mensen houden zich er aan en protesteren niet.

Bescherming
Daarnaast hebben wij plastic schermen bij de balie zodat wij én onze klanten beschermd zijn. De pinautomaat wordt na elke betaling schoon gemaakt en moet er een code ingetoetst worden, dan bieden wij onze klanten een speciaal vloeitje aan dat na gebruik direct wordt weggegooid.’

Gezellig
Eddie begint zich steeds meer thuis te voelen in Voorschoten. ‘In het begin was het even wennen, voor mij en voor de klanten maar inmiddels heb ik mijn draai hier helemaal gevonden. Het wordt steeds gezelliger.’

Cigo Voorschoten is geopend van maandagmiddag tot en met zaterdag. Op www.cigo.nl is meer informatie te vinden.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 10 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 10 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 10 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 11 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 16 uur geleden