Wilbur Zitman van het gelijknamige schildersbedrijf. 'Alle maatregelen worden in acht genomen.' Foto: Jules Perel
Wilbur Zitman van het gelijknamige schildersbedrijf. 'Alle maatregelen worden in acht genomen.' Foto: Jules Perel

Wees loyaal, koop lokaal. Zitman Schilders

Zakelijk Ondernemer in beeld

Wees loyaal, Koop Lokaal! Juist nu is het belangrijk Voorschotense ondernemers te steunen. Wij zochten ze op en luisterden naar hun verhaal, hoe vergaat het ze tijdens de Corona crisis?

‘Schilderen is een seizoensbaan, we moeten het geld verdienen in voorjaar, zomer en een stukje najaar, afhankelijk van het weer’, zegt Wilbur Zitman, eigenaar van het gelijknamige Schildersbedrijf. ‘De corona, die sowieso afschuwelijk is, kwam voor ons en andere schildersbedrijven net op een naar moment. In de winter ga je terug naar de kern, binnenwerk is er gewoon veel minder maar vanaf maart gaat het weer lopen en toen kwam de crisis. We kunnen gelukkig doorwerken maar wel met strenge regels. Zo mogen er veel minder mensen op een klus werken. Waar er voorheen wel vijf schilders stonden, zijn dat er nu nog maar twee. En wat we aan binnenwerk hebben is vaak in leegstaande panden. 

Uitstel
Mensen zijn voorzichtig. Een aantal klussen is verzet naar later dit jaar, zelfs lokale overheden stellen projecten uit. Dat betekent dat we nu op 55% draaien terwijl dit eigenlijk het seizoen is waar we moeten knallen.  Maar we klagen niet, het had nog veel erger kunnen zijn als er een totale lockdown was geweest.

In de auto
Buitenwerk gaat wel door maar onder strenge regels natuurlijk. We hebben klussen in de hele regio, daar moeten de ‘mannen’ wel naar toe. Vroeger soms met 4 man in een auto, dat kan niet meer, dus we hebben meer auto’s ingezet.

Mondkapjes
Ze hebben ook allemaal PBM, persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals desinfectans en handschoenen. Ik maak me wel zorgen over de stofkapjes. Een schilder gebruikt deze tijdens het schuren maar ze zijn op het moment vrijwel niet verkrijgbaar. Ik hoop dat dat weer snel verbetert. En verder hebben alle schilders informatie over de maatregelen van ons gekregen. Daar houden ze zich streng aan, ook de 1,5 meter afstand.

En waar voorheen een verkoudheid geen reden was om niet te komen werken, ligt dat nu wel anders. Doorgaan is er niet meer bij, gelijk naar huis om elkaar in bescherming te nemen. Wij zijn ons heel bewust van de risico’s. 

Meer info op www.zitman-schilders.nl.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 3 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 3 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 3 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 3 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 9 uur geleden