Afbeelding

22e Weekend van Voorschoten gaat niet door

Algemeen Regio nieuws

De 22e editie van Het Weekend van Voorschoten is afgelast. Dat maakt het bestuur bekend. De komende weken wordt overlegd hoe de editie van 2021 er uit zou kunnen komen te zien.

De Coronacrisis eist op vele vlakken in onze samenleving haar tol, maar zeker ook op het gebied van evenementen waar vele enthousiaste mensen gewend zijn gezellig samen te komen. De kreet ‘anderhalve meter samenleving’ is spontaan in ons taalgebruik binnen geslopen en zorgt ervoor dat we onze maatschappij vanaf nu met andere ogen bekijken. Diverse hotelketens richtten hun dienstverlening al in op deze mogelijk blijvende ontwikkeling zoals supermarkten en detailhandel dat ook al doen of al gedaan hebben. 

Inmiddels hebben burgemeesters van grote steden het kabinet geadviseerd geen grote evenementen te laten plaatsvinden tot 1 september. Op 21 april heeft het Kabinet dit advies overgenomen. Daarmee is helaas het onvermijdelijke gebeurd; voor dit jaar is het doek gevallen voor de 22e editie van Het Weekend van Voorschoten. Slechts twee weken na 1 september in de onzekere tijd van nu is het niet verantwoord dit traditionele evenement doorgang te laten vinden.

Het Weekend in 2021?
Met gemeente, deelnemers, sponsors en overige relaties zullen we de komende tijd in overleg gaan op welke wijze we Het Weekend van Voorschoten in 2021 kunnen faciliteren. We zijn ervan overtuigd dat deze crisis bezworen gaat worden. Maar we ontkomen er niet aan dat we in het licht van de gebeurtenissen in de toekomst evenementen op een andere manier moeten gaan opzetten. Het wordt voor iedereen ongetwijfeld een creatieve uitdaging, maar het bestuur van Stichting Het Weekend van Voorschoten is, wanneer mogelijk, zeker bereid deze aan te gaan. Wij wensen u en uw naasten veel sterkte in goede gezondheid toe. Blijf positief en laten we ernaar streven elkaar te ontmoeten tijdens Het Weekend van Voorschoten op 11 en 12 september 2021!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 16 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 23 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 23 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer gisteren
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen gisteren