Voorzitter Henk Boetekees van de Volkstuinvereniging Voorschoten. Dieven braken afgelopen nacht in bij tientallen huisjes.
Voorzitter Henk Boetekees van de Volkstuinvereniging Voorschoten. Dieven braken afgelopen nacht in bij tientallen huisjes.

Inbraak en vernieling bij tientallen huisjes Volkstuinvereniging

Politie 112

Dieven hebben afgelopen nacht met grof geweld ingebroken bij tientallen huisjes op de Volkstuinvereniging Voorschoten aan het Tuinderspad. Ze namen waterpompen en aggregaten mee en en vernielden het interieur. 

‘We hebben nog niet alles in beeld’, zegt voorzitter Henk Boetekees. ‘Op dit moment weten we van zo’n 25 huisjes dat ze bezocht zijn, daar komen er vast nog meer bij.’ De volkstuinvereniging telt 200 tuinen en 100 huisjes en kassen. ‘De kassen hebben ze deze keer ongemoeid gelaten, ze hebben zich echt geconcentreerd op de mooiere huisjes. 

De dieven waren voorbereid want de gestolen waterpompen zaten met een dikke ketting aan het beton vast. ‘Die ketting hebben ze gewoon doorgeknipt, daar moet je een speciale tang voor hebben’, vervolgt Boetekees. ‘En ze hadden er blijkbaar ook verstand van want de oude pompen lieten ze staan en namen alleen de nieuwere mee. Waarschijnlijk ging het ze om geld maar dat was er niet, alleen spullen. Het is ook pure vandalisme want het was niet nodig om een bijenkast te vernielen, de  koektrommel leeg te eten, koffie te stelen en alle kasten en laden leeg te gooien.’

Hoe de dieven binnen zijn gekomen is nog niet bekend. ‘Waarschijnlijk over de sloot want het hek was niet geforceerd. Maar dat zullen de camerabeelden wel uitwijzen, die moeten nog bekeken worden. Wij zijn nu druk bezig met de inventarisatie. De meeste huisjes zijn niet verzekerd en zo’n pomp of aggregaat kost al gauw een paar honderd euro. En dan heb ik het nog niet eens over de braakschade, die moet ook betaald worden. Een flinke kostenpost voor onze leden.’

Het bestuur van de Volkstuinvereniging heeft de politie ingeschakeld. De eigenaren van de getroffen huisjes doen aangifte. 

Aan de eigenaren van de volkstuintjes is gevraagd om te bellen met de wijkagent Danny Onderwater via 0900-5544.
als men informatie heeft en/of bloedsporen aantreft (deze kunnen aanleiding zijn voor verder onderzoek)

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 41 seconden geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 6 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 6 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 7 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 7 uur geleden