Afbeelding
Foto: Ellen de Vette

Culinaire samenwerking Kelvin Lin 'Social distance menu' concept

Algemeen

Ook Kelvin Lin moest met ingang van zondag 15 maart Nayolie aan het Kerkplein in Voorschoten sluiten. ‘Niet alleen moest Nayolie dicht maar ik moest ook de productiekeuken waar veel gerechten worden voorbereid en de grote catering opdrachten worden gemaakt sluiten', zegt Kelvin

Voorschoten - Een grote teleurstelling voor de Voorschotense topkok, net nu hij na 12 jaar het stokje over had genomen van het Okura in Amsterdam, want Nayolie werd door Gault & Milau verkozen tot het Beste Aziatische restaurant 2020 in Nederland'. 'Juist nu mijn nieuwe concept van Nayolie by Kelvin Lin steeds meer landelijk bekend is geworden door artikelen in de media en ik veel prijzen in het afgelopen jaar heb gewonnen, moet ik mijn gasten teleurstellen en de reserveringen afzeggen’,

Maar lang bleef Kelvin Lin niet bij de pakken neer zitten, hij ging aan de slag om een concept te bedenken waarbij de kwaliteit van de gerechten gewaarborgd moest blijven en dat een concept moest zijn dat hij ook helemaal zelf zou kunnen uitvoeren. Want, zegt Kelvin, ‘zo lang er een gevaar van besmetting blijft wil ik geen andere mensen in de keuken en in de zaak’.

En ook nu weer zorgde Kelvin voor innovatie, hij werkte een concept uit waarmee mensen zelf aan de slag kunnen en dat van begin tot eind door hemzelf digitaal wordt begeleid. Ik besprak mijn plan met Maarten Duurland van Xpression.nl, voor hem mag ik regelmatig een diner bereiden. Hij was enthousiast en zei 'Kelvin ik ga je helpen, niet lang daarna had hij al menukaarten voor mij gemaakt!'

Onder begeleiding van Kelvin maak je een compleet sterrenmenu
Toen ik mijn nieuwe concept had uitgewerkt, ben ik begonnen alle communicatie terug te brengen naar whatsapp. Zo kan ik alle reserveringen en vragen nalezen en mensen direct antwoorden. Wie een bestelling wil doen stuurt mij een whatsapp op het nummer 0655414530.

Ik stuur een bevestiging en we maken een afspraak wanneer men tussen 15.00 en 18.00 uur de complete menubox kan afhalen. Tevens staat er in het bericht een instructie voor de bereiding. Ook geef ik een handleiding per whatsapp en een pdf met een handleiding. Op de instagrampagina Dinnerbykelvin instructie staan voor elk gerecht instructiefilmpjes'.

'Om te beginnen geef ik voorbereidingstips, zoals: selecteer een mooi dranken assortiment, maak iets moois van je tafel en zet een lekker achtergrondmuziekje op, kortom maak er een sfeervol geheel van, ‘vier het leven’ is daarbij mijn advies'.

Zelfs iemand die nog nooit achter het fornuis heeft gestaan zal versteld staan van het resultaat van zijn kunnen, want Kelvin begeleidt je in het instructiefilmpje van A tot Z. ‘Ik krijg hele leuke reacties', zegt hij. 'Mensen zetten de Ipad of telefoon op het aanrecht en ik kook op die manier in feite met ze mee. Iemand appte mij om te bedanken en vertelde dat hij normaal gesproken nog geen ei kan bakken en stuurde nu vol trots een foto mee van een prachtig opgemaakt gerecht. Ik krijg filmpjes waarin je ziet hoe mensen de gerechten bereiden alleen of samen met de gasten.

Die filmpjes komen overigens niet alleen uit Voorschoten maar met dit nieuwe concept kunnen mensen ook tot ver buiten de regio genieten van een exclusief diner en een gezellige avond in huiselijke sfeer’.

'Het was niet alleen een hele toer om dit alles te organiseren maar ook een geweldige uitdaging. Het uitgangspunt was de kwaliteit, die moest absoluut hetzelfde zijn zoals men van mij gewend is. Uit de vele positieve reacties die ik heb ontvangen kan ik nu al zeggen dat het is gelukt!'

Elke maand worden er twee 4-gangen sterren menu's samengesteld die je in je eigen keuken onder digitale begeleiding van de topkoks gaat maken

Moest men voorheen ruim een half jaar van tevoren reserveren voor het Dinner by Kelvin, voor het nieuwe concept dat Kelvin ‘Social Distance Concept by Kelvin Lin’ heeft genoemd kun je voor donderdag reserveren voor de vrijdag, zaterdag of zondag daarna. Een 4-gangendiner kost 50 euro, in overleg kunnen de gangen worden uitgebreid. Ook kunnen bijpassende wijnen worden meegeleverd, maar je krijgt ook een wijnadvies van Kelvin mocht je de wijnen zelf willen kopen.

Nayolie Food and Wine Bar en Ratatouille Food and Wine, bundelen hun krachten.

Het concept van Kelvin kreeg al snel navolging. Jozua Jaring van Ratatouille Food And Wine in Haarlem is een collega en goede vriend van Kelvin Lin. Ratatouille is een restaurant met een moderne Franse keuken en staat bekend om zijn laagdrempelige experience menu’s en verrassende smaakpaletten. Jozua is sinds 2014 met Ratatouille Food onderscheiden met een Michelin ster. In de Michelingids staat als aanbeveling: Topproducten die met finesse bewerkt worden, uitgesproken smaken, gerechten die op een gelijkwaardig hoog niveau bereid worden, verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

Aan de slag met je eigen sterrenmenu
Ook Jozua Jaring en zijn team hebben een 4-gangen menu samengesteld dat net als dat van Nayolie thuis afgemaakt kan worden terwijl Jozuya op een filmpje op de website van Ratatouille je stapsgewijs door de te nemen handelingen heen helpt. Het 4-gangen menu van Ratatouille kan men reserveren voor 50 euro. Je krijgt hiervoor een diner van een sterrenrestaurant! Alles wordt voorbereid en keurig verpakt, eenmaal thuisgekomen start je het filmpje op de website en kun je op elk gewenst moment aan de slag met je eigen sterrenmenu. Jozua geeft advies over bijpassende wijnen die ook bij hem besteld kunnen worden.
Hoe fantastisch is het niet om op deze manier voor een toegankelijke bedrag kennis te maken met een compleet sterrenmenu!

Kelvin en Jozua spraken af om elkaars menu uit te wisselen, dat wil zeggen dat je in Voorschoten bij Nayolie het menu van Ratatouille kunt bestellen en bij Ratatouille dat van Nayolie. Het betreft alleen de box met ingrediënten, de koks zorgen zelf voor de samenstelling en de voorbereiding van de diners.

Maandelijks twee wisselende 4-gangen menu's
Zowel Kelvin Lin als Jozua Jaring zorgen voor maandelijks een wisselend 4-gangenmenu. Op deze manier kun je twee keer per maand genieten van een exclusief 4-gangen menu dat je in hetzelfde restaurant in Voorschoten bij Nayolie of in Haarlem bij Ratatouille kunt reserveren en afhalen.

Bezorging meerdere bestellingen onder voorwaarden 
In principe moeten de diners bij de restaurants afgehaald worden. Woon je niet in Voorschoten of Haarlem en bestel je meerdere diners voor bijvoorbeeld meerdere afnemers tegelijk, dan kunnen die vanaf 40 diners in overleg worden bezorgd. Wel betekent het dat de diners op één locatie worden afgeleverd, vandaar moet men dan zelf voor verdere distributie zorgen.

Voor beide menu’s geldt dat er voor donderdag besteld moet worden wil je het op de vrijdag/zaterdag of zondag daarop kunnen afhalen. Reserveren en afhalen: 

Nayolie: 
stuur een whatsap naar 0655414530
Kerkplein 5, 2251 BS Voorschoten
www.nayolie.nl

Ratatouille:
reserveer via de website www.ratatouilefoodandwine.nl
Spaarne 96, 2011 CL Haarlem

Artikel Voorschotense Krant 1 mei 2020

Afbeelding

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 5 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 8 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 23 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen gisteren
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 apr, 10:30