Mannenkapper Paul Lamboo vindt het verschrikkelijk zijn klanten te moeten teleurstellen. Foto: VSK
Mannenkapper Paul Lamboo vindt het verschrikkelijk zijn klanten te moeten teleurstellen. Foto: VSK

Wees loyaal, koop lokaal. Paul Lamboo Mannenkapper

Zakelijk Ondernemer in beeld

Wees loyaal, koop lokaal! Juist nu is het belangrijk Voorschotens ondernemers te steunen. Wij zochten ze op en luisterden naar hun verhaal, hoe vergaat het ze tijdens de crisis?

‘Ik zou graag willen meneer maar het mag niet’, legt Paul Lamboo uit aan een man die vraagt of hij geknipt kan worden’. Jullie moeten snel weer open hoor’ zegt de man. ‘ ik hoop het meneer maar voor zo lang we niet open mogen ben ik alleen op zaterdag open voor verkoop van producten. Het is nu het beste voor ieders gezondheid en het mag gewoon niet, we mogen nu niet ons mooie vak uitoefenen. 

Ik krijg regelmatig de vraag of ik thuis wil komen knippen. Ik snap dat iedereen zijn lange haren zat wordt maar ik heb de scharen echt weggelegd en pak ze pas op wanneer het weer mag! Natuurlijk jeuken mijn handen na al die weken maar de regels zijn er niet voor niets en bovendien riskeer je als kapper ook nog eens een boete van €4000,- als je toch je vak uitoefent. 

Natuurlijk denk ik na over de dag dat we weer open mogen en heb nu al van alles aangeschaft zoals mondkapjes, handschoenen, desinfecterende handgel en spray en zelfs voor iedere klant een eigen kaplaken.'

Vanaf 22 maart is hij al dicht ‘ ik denk niet dat er al snel een openingsdatum zal komen, je ziet dat niet iedereen zich aan de anderhalve meter regel houdt en dat is voor ons vak niet gunstig. Hoe meer mensen de straat op gaan hoe dichter men bij elkaar loopt. Mensen worden het zat binnen en willen weg, naar buiten en dat is logisch maar het helpt niet om alles weer op te kunnen starten. Ook klanten worden ongeduldig en sommigen proberen zelf met schaar of een tondeuse de boel een beetje bij te werken. Denk dat er een hoop bijgewerkt moet worden straks door de kappers', zegt Paul lachend.

Hij is wel dat hij geen personeel heeft in deze tijd. ‘Heb je dat wel, dan ligt het natuurlijk een stuk moeilijker.' Hij komt wel in aanmerking voor de financiële steunmaatregelen en daar is hij erg blij mee want ondanks het feit dat hij een gezond bedrijf heeft teer je toch financieel flink in als je geen inkomsten hebt. Ook de pandeigenaar heeft de huur tijdelijk iets verlaagd, 'zo help je elkaar in deze moeilijke en gekke tijd.'

Naast zijn werk mist hij nog het meest zijn klanten. Als ik hier op zaterdag van 10.00 tot 15.00 ben, komen er gelukkig veel langs voor een praatje met anderhalve meter afstand natuurlijk. ‘Hoe is het met je, hou je het nog vol? Dat contact en even aan elkaar vragen hoe het gaat is enorm belangrijk want er zijn zoveel mensen die last hebben van deze crisis. Gelukkig verkoop ik dan ook nog wel wat producten en daar ben ik erg blij mee. Iedere euro die binnenkomt is er één en dat is wel zo prettig wanneer al je kosten gewoon doorgaan. 

Ik hoop dat we binnen een paar weken weer open mogen, mét alle voorzorgsmaatregelen. We gaan ervoor!'

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 8 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 10 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 15 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 22 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk gisteren