Foto's: Lions Voorschoten
Foto's: Lions Voorschoten

Sinfonietta Voorschoten speelt voor bewoners Adegeest

Cultuur Kunst & Cultuur

(persbericht) Onder de vlag van ‘Vóór Voorschoten, Dóór Voorschoten’ organiseren Lionsclub Voorschoten en de Cultuurfabriek muzikale optredens voor bewoners van Voorschotense verzorgingshuizen. Op zaterdag 9 mei speelde het orkest Sinfonietta Voorschoten voor de bewoners van Adegeest. 

Een bijzonder optreden, met het orkest opgesplitst in kleine clubjes, verdeeld rondom het huis om de regels van de anderhalve meter samenleving na te leven. Het programma met blazers (fluit, klarinet) en strijkers (viool, contrabas) is speciaal geschreven voor verzorgingshuis Adegeest waar Sinfonietta voor de corona crisis wekelijks repeteert. 

Anna Souverijn, violiste, vond het een bijzondere gelegenheid. ‘Voor ons was het heerlijk om weer eens met elkaar muziek te spelen. Het was ook fijn om buiten te spelen met dit mooie weer. En natuurlijk prachtig om dit te kunnen doen voor ouderen die het verzorgingshuis niet uit mogen. Iedereen heeft er denk ik van genoten’. 

Sinfonietta speelde heel verschillende muziek van componisten, zoals Bach, Mozart, Delibes, Händel, Sjostakovitch en Strauss. Van volksliedjes tot dansliedjes en serenades.

Uiteraard hopen we allemaal dat de corona maatregelen verder kunnen worden teruggeschroefd, maar tot die tijd blijven de Lionsclub Voorschoten en de Cultuurfabriek optredens Vóór Voorschoten, Dóór Voorschoten’ organiseren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 1 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 5 uur geleden 17
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 23 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24