Afbeelding

Het mag weer!!!

Zakelijk Ondernemer in beeld

Terwijl de horeca-ondernemers de laatste maatregelen nemen stonden klokslag 12.00 uur de eerste gasten al in de rij. De horeca is weer open! 

Het Wapen van Voorschoten heeft het terras van Floris V er bij. Een langgerekte rij tafels is het resultaat, afgezet door bakken met bloemen. 'Die zijn gesponsord door WBM en Moerkerks Plantenparadijs', zegt Mariette Mol van het Wapen. Bij binnenkomst op het terras moet er voordat je naar een tafeltje gaat, een QR-code worden gedownload met de gezondheidsvragen en de handen gedesinfecteerd. Medewerkers staan bij de ingang en leggen de regels uit. Vertrekken gaat even verderop aan de Voorstraat. Datzelfde geldt voor La Casita. 

Maar de gasten zijn blij en dat blijkt. 'We hebben al ruim 170 reserveringen voor de lunch op het terras', zegt eigenares Mariette. 'Het gaat weer lopen!' En ook La Casita mag zich verheugen in reserveringen. 

Alleen de maatregel dat de fietsen niet in de Voorstraat mogen worden geparkeerd, is lastig. De fiets wordt net als vroeger aan de overkant neergezet. 'Maar dat mag echt niet', zegt Mariette. 'De regels zijn duidelijk, fietsen moeten buiten de Voorstraat.' Een fietsparkeerplaats op het Wagenerf is nog niet gerealiseerd. 'Maar je kan hem ook op de Schoolstraat parkeren, de nietjes zijn daar leeg', zegt Paul Bruijnzeels van La Casita. 'En als iedereen zich aan de maatregelen houdt, kunnen wij open blijven', waarschuwen beide ondernemers. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 4 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 6 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 6 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 6 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 6 uur geleden 1