Ria van Vliet (l) vertrekt als directeur-bestuurder van Voorschoten Voor Elkaar. Haar opvolger Yvonne van Balen zit achterop. Foto: Voorschoten Voor Elkaar
Ria van Vliet (l) vertrekt als directeur-bestuurder van Voorschoten Voor Elkaar. Haar opvolger Yvonne van Balen zit achterop. Foto: Voorschoten Voor Elkaar

Ria van Vliet stopt als directeur-bestuurder voor Voorschoten Voor Elkaar

Algemeen Regio nieuws

(persbericht) Per 1 september zal directeur-bestuurder Ria van Vliet Voorschoten Voor Elkaar gaan verlaten. Het stokje zal dan worden overgenomen door Yvonne van Balen. Yvonne van Balen werkt al enige tijd als teammanager Kwaliteit & Innovatie bij Voor Elkaar en weet wat er speelt en nodig is in Voorschoten.

Ria begon in december 2015 in eerste instantie als interim-directeur bij Voorschoten voor Elkaar. Inmiddels werkt ze alweer dik vier jaar als directeur-bestuurder. Zij heeft de organisatie de afgelopen jaren opgebouwd tot een solide bouwwerk waar iedereen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig heeft, adequaat en professioneel geholpen wordt. 

Op een goede en zorgvuldige manier heeft ze een team met sociaal werkers samengesteld met diverse expertise en zo de samenvoeging van Kwadraad, MEE en het jongerenwerk in goede banen geleid. 

De vrijwillige inzet heeft een extra ‘boost’ gekregen door de aansluiting bij Nederland voor Elkaar. Dit heeft in deze Coronatijd haar meerwaarde weer bewezen, zie www.vrijwilligvoorschoten.nl.

De Raad van Toezicht is Ria zeer erkentelijk voor wat zij met tomeloze energie voor de kwetsbare burgers van Voorschoten heeft neergezet. Ze is, zoals ze zelf zegt, “verliefd geworden op het welzijnswerk”. 

Met dit afscheid van Ria en de benoeming van Yvonne gaat Voorschoten voor Elkaar een nieuwe fase in, maar het blijft de laagdrempelige organisatie waar iedere Voorschotenaar geholpen wordt met vragen als het even tegen zit. Henny van der Klis (voorzitter Raad van Toezicht): “In Yvonne van Balen hebben we een waardige opvolger gevonden met brede ervaring op het terrein van welzijn, maatschappelijke dienstverlening en jeugdhulp.”

Het afscheid van Ria van Vliet vindt, vanwege de coronarichtlijnen, helaas in bescheiden kring plaats. Een ieder die haar nog wil ‘toespreken’ kan dit doen door te mailen naar: info@voorschotenvoorelkaar.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 4 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9