<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

'Noodlot', één dorp 1000 winnaars en verliezers...

Op 10 juni verscheen ‘Noodlot’, een verhaal over ‘één dorp, 1000 winnaars en verliezers’, een thriller van de, net niet meer Voorschotense - ze verhuisde op 1 juni naar Leiderdorp - Marlen Visser.

Marlen heeft zich voor het schrijven van haar boek laten inspireren door een gebeurtenis in het Zeeuwse Vrouwenpolder, zes jaar geleden, toen de Postcodeloterij-hoofdprijs op de enige postcode van dit kleine dorp viel. Waarmee alle inwoners automatisch winnaar of verliezer werden. Patrick Lodiers (BNN) maakte er een documentaire over.

Wat doet zo’n gebeurtenis met een kleine, gesloten gemeenschap? Marlen Visser beschrift in Noodlot hoe de verhoudingen stevig op scherp worden gezet in het dorpje Vierschoten. ‘Vierschoten is een knipoog naar Voorschoten en het bekt zo lekker’, zegt Marlen.

Korte samenvatting Noodlot
Het slaperige dorpje Vierschoten staat op zijn kop als de Postcodeloterij-hoofdprijs op zijn enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en ze besluit een paar dagen bij haar oom, een Vierschotenaar, te gaan logeren.

Tijdens haar gesprekken met de winnaars én verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Maar gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover nog steeds krampachtig wordt gezwegen. Alleen Manuel lijkt openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader?

Binnen enkele dagen sluiten de opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy heen en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Marlen Visser is auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken Stem!, (Als deelname aan een talentenjacht een obsessie wordt), genomineerd voor de Schaduwprijs en Meesterdeal (als je als ouder ontdekt dat je dochter een verhouding met een leraar heeft) schreef zij de succesvolle Storytel Original luisterserie Latte Macchiato.

Noodlot is uitgegeven door Prometheus, ISBN nr 9789044636987


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten